TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нашиот сосед во преговори со ТЕСЛА за производство на автомобили

Машки магазин - 14.02.2020

Бугарија е во преговори со „Тесла“ за потенцијална инвестиција на американски производител на електрични автомобили во фабрика за електрични автомобили и батерии, пренесува „Блиц.рс“. „Имаме две амбиции: првата е производство на автомобили, а ...

GM инвестира 2,2 милијарди долари во фабрика за електрични возила

24auto - 13.02.2020

General Motors планира активно да се вклучи во сегментите на електрични возила и да заземе значајно место на овој пазар. Како што соопшти самата компанија, во наредниот период ќе бидат инвестирани 2,2 милијарди долари за таа цел.

Tesla доаѓа во Бугарија?

Локално - 13.02.2020

Бугарија комуницира со компанијата Tesla за потенцијална инвестиција на американскиот производител на електрични автомобили во фабрика во земјата, пренесуваат бугарските медиуми, цитирајќи го министерот за економија, Емил Караниколов, пренесе Бизнис ...

Бугарија сака да ја донесе Tesla

Денар - 13.02.2020

Бугарија комуницира со компанијата Tesla за потенцијално вложување на американскиот производител на електрични автомобили во фабрика во оваа земја, јавуваат локалните медиуми, цитирајќи го министерот за економија, Емил Караниколов.

Бугарија сака да ја донесе Tesla

Вечер - 13.02.2020

Бугарија комуницира со компанијата Tesla за потенцијално вложување на американскиот производител на електрични автомобили во фабрика во оваа земја, јавуваат локалните медиуми, цитирајќи го министерот за економија, Емил Караниколов.