TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Збогум, лозинки!

Факултети - 14.08.2019

Во одредени услуги на „Гугл“ на оперативниот систем „Андроид“ ќе можеме да влегуваме користејќи го пребарувачот „Хром“ и отпечаток од прст наместо со лозинка. Новата функција засега е достапна само за одредени модели на паметни телефони, но во текот ...

Како да поврзете Android смартфон со телевизор

USB - 14.08.2019

За да можете да ја прикажете сликата од вашиот смартфон на ТВ потребно е да имате уред со компатибилна верзија на Android Спојувањето на Android смартфон со телевизор е едноставно и релативно лесно да се направи се додека поседувате Chromecast.

Грешка поради која батеријата драстично се празни

Денар - 13.08.2019

Проблемот е со апликацијата, a еве и неколку решенија. Во моментов многу корисници на Android имаат проблеми со енормно брзо и нетипично празнење на батериите на некои телефони. Поради грешка, која Google ја направил со последното ажурирање, ...

WhatsApp подготвува апликација за десктоп и таблет

USB - 13.08.2019

WhatsApp во 2015 година ја презентираше десктоп верзијата на својата апликација која покажуваше разговори од мобилна верзија. Меѓутоа, за да ja користите, вашиот телефон мораше да биде поврзан на интернет. Тоа наскоро би можело да се промени.

Грешка поради која батеријата драстично се празни

ММС - 13.08.2019

Проблемот е со апликацијата, a еве и неколку решенија. Во моментов многу корисници на Android имаат проблеми со енормно брзо и нетипично празнење на батериите на некои телефони. Поради грешка, која Google ја направил со последното ажурирање, ...