TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Google Drive во проблеми: Еден куп податоци мистериозно исчезнаа на корисниците

Денар - 29.11.2023

Некои корисници на услугата Google Drive пријавуваат загуба на податоци, кои се чуваат со месеци, а се чини дека ова не е единствената апликација на Google што е засегната од проблемот. Кога станува збор за онлајн складирање податоци, Google Drive е ...

„Гугл“ почнува со бришење неактивни мејл-адреси и профили

OhridNews - 28.11.2023

„Гугл“ во декември ќе почне со бришење милиони профили на услугите „Г-мејл“, „Драјв“ и „Фото“ што не се користат. Тоа, како дел од безбедносните мерки за заштита на корисниците. Потфатот има за цел да се справи со ранливоста на неактивните профили, ...

Зошто Google ги брише старите сметки?

Порта - 28.11.2023

Практиката на „бесплатни сметки за секого“ значи дека нашиот дигитален пејзаж е преполн со напуштени идентитети кои стануваат лесни мети за злонамерните актери Google ќе започне со бришење на неактивни Gmail сметки веќе оваа недела, како дел од ...

Ако користите Google Drive направете си уште еден бекап…

IT.mk - 28.11.2023

Google Drive без сомневање е еден од најпопуларните сервиси кои се користат за онлајн складирање на податоци. Оваа недела дел од корисниците на Google Drive пријавуваат загрижувачки вести: „Дел од нивните фајлови исчезнале“.

Гугл почнува да брише неактивни сметки за три дена, еве што значи тоа

Независен - 28.11.2023

Компанијата „Гугл“ од 1 декември започнува со бришење на „неактивни“ сметки, што значи сите сметки кои не биле користени најмалку две години. Ова значи дека е-пораките, видеата, фотографиите, документите и која било друга содржина на таа сметка ќе ...

Гугл ги брише сите стари кориснички сметки во петок

Макфакс - 27.11.2023

Од 1 декември, Гугл ќе ги избрише сите стари и неактивни Гугл сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. Така, е-поштата, односно гмаил и другите содржини, како што се фотографиите, записите во календарот, контактите и ...

Заштитете го вашиот профил на Gmail да не останете без него по 1 декември

Кајгана - 27.11.2023

Google ќе избрише милиони кориснички профили на Gmail, Drive и Photo во декември како дел од безбедносната мерка за заштита на корисниците. Иницијативата има за цел да се справи со ранливоста на неактивните профили, кои може да се потпираат на ...

Google почнува да брише неактивни сметки во петок: Еве што треба да направите за да ја зачувате вашата сметка

Порта - 27.11.2023

Google објави значителни промени во политиката за неактивни сметки, кои стапуваат на сила на 1 декември. Според компанијата, неактивните сметки представуваат зголемен ризик поради застарени лозинки и отсуство на двофакторна автентикација.

Гугл ги брише сите стари кориснички сметки во петок

Опсервер - 27.11.2023

Од 1 декември, Гугл ќе ги избрише сите стари и неактивни Гугл сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. Така, е-поштата, односно гмаил и другите содржини, како што се фотографиите, записите во календарот, контактите и ...

Гугл ги брише сите стари кориснички сметки во петок

Centar - 27.11.2023

Од 1 декември, Гугл ќе ги избрише сите стари и неактивни Гугл сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. Така, е-поштата, односно гмаил и другите содржини, како што се фотографиите, записите во календарот, контактите и ...

Гугл ги брише сите стари кориснички сметки во петок

Скопје1 - 27.11.2023

Од 1 декември, Гугл ќе ги избрише сите стари и неактивни Гугл сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. Така, е-поштата, односно гмаил и другите содржини, како што се фотографиите, записите во календарот, контактите и ...

Google ги брише сите стари кориснички сметки во петок

USB - 27.11.2023

Од 1 декември, Google ќе ги избрише сите стари и неактивни Google сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. Така, e-mail-от, односно gmail и другите содржини, како што се фотографиите, записите во календарот, контактите и ...

Google ги брише сите стари кориснички сметки во петок

Во Центар - 27.11.2023

Од 1 декември, Google ќе ги избрише сите стари и неактивни Google сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. На овој начин, е-поштата, т.е. g-mail и другите содржини, како што се фотографии, записи во календарот, контакти и ...

Google од петок ги брише неактивните профили, тоа го вклучува и Gmail

Канал5 - 27.11.2023

Од 1 декември Google ќе ги избрише сите стари и неактивни Google сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. На овој начин, е-поштата, т.е. g-mail и другите содржини, како што се фотографии, записи во календарот, контакти и ...

Имате време само до петок: Како да ја зачувате од бришење вашата сметка на Gmail?

Курир - 27.11.2023

Овој проактивен пристап ги охрабрува сопствениците на сметки редовно да ги користат нивните услуги на Google. Google ќе избрише милиони сметки за услугите на Gmail, Drive и Photo во декември како дел од безбедносната мерка за заштита на корисниците.

"Google" ги брише сите стари кориснички сметки во петок

Точка - 27.11.2023

Од 1 декември, "Google" ќе ги избрише сите стари и неактивни "Google" сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. Така, е-поштата, односно "Gmail" и другите содржини, како што се фотографиите, записите во календарот, контактите и ...

Гугл ги брише сите стари кориснички сметки во петок

Press24 - 27.11.2023

Од 1 декември, Гугл ќе ги избрише сите стари и неактивни Гугл сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. Така, е-поштата, односно гмаил и другите содржини, како што се фотографиите, записите во календарот, контактите и ...

Не заборавајте: Направете го ова на вашата сметка на Google пред 1 декември за да не ја изгубите

4NEWS - 28.11.2023

Во декември Google ќе избрише милиони сметки за услугите на Gmail, Drive и Photo, како дел од безбедносната мерка за заштита на корисниците. Иницијативата има за цел да се справи со ранливоста на неактивните сметки, кои може да се потпираат на ...

Гугл ќе почне да брише неактивни сметки за три дена, еве што значи тоа

Скопје инфо - 28.11.2023

Компанијата „Гугл“ од 1 декември започнува со бришење на „неактивни“ сметки, што значи сите сметки кои не биле користени најмалку две години. Ова значи дека е-пораките, видеата, фотографиите, документите и која било друга содржина на таа сметка ќе ...

ГУГЛ ЌЕ ГИ БРИШЕ НЕАКТИВНИТЕ ПРОФИЛИ Еве како да си ги сочувате мејлот и другите сметки

+инфо - 28.11.2023

Како да го сочувате својот профил? За да се избегне бришење, корисникот треба да се најавува најмалку еднаш во две години. Покрај тоа, постоечките претплати што се поврзани со сметка на „Гугл“ придонесуваат за одржување на активниот статус на ...

„Гугл“ почнува со бришење неактивни мејл-адреси и профили

Бриф - 28.11.2023

„Гугл“ во декември ќе почне со бришење милиони профили на услугите „Г-мејл“, „Драјв“ и „Фото“ што не се користат. Тоа, како дел од безбедносните мерки за заштита на корисниците. Потфатот има за цел да се справи со ранливоста на неактивните профили, ...

Google в петок ги брише сите стари кориснички сметки

Кајгана - 28.11.2023

Од 1 декември Google ќе ги избрише сите стари и неактивни Google сметки, односно оние што не биле користени најмалку две години. Така, е-поштата, односно Gmail и другите содржини, како што се фотографиите, записите во календарот, контактите и ...

„Гугл“ почнува со бришење неактивни мејл-адреси и профили

MakPress - 28.11.2023

„Гугл“ во декември ќе почне со бришење милиони профили на услугите „Г-мејл“, „Драјв“ и „Фото“ што не се користат. Тоа, како дел од безбедносните мерки за заштита на корисниците. Потфатот има за цел да се справи со ранливоста на неактивните профили, ...

„Гугл“ почнува со бришење мејл-адреси и профили кои не се активни две години

Zoom - 28.11.2023

„Гугл“ во декември ќе почне со бришење милиони профили на услугите „Г-мејл“, „Драјв“ и „Фото“ што не се користат. Тоа, како дел од безбедносните мерки за заштита на корисниците. Потфатот има за цел да се справи со ранливоста на неактивните профили, ...