TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

+инфо - 06.10.2017

Составот на „Алкалоид“ е ист од лани, односно двајца врвни велемајстори од Кина, Украина и Русија, заедно со двајцата најдобри македонски шахисти. Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски ...

Алкалоид тргнува во одбрана на круната...

Н.Македонија - 06.10.2017

Составот на Алкалоид (рангиран втор пред ЕКК) е истиот од лани кога триумфира во Нови Сад, а Гамбит Асеко СЕЕ (рангиран 13-ти, лани го освои 28-то место) има едно ново име, во отсуство на ФМ Зоран Стојчевски Актуелниот македонски и европски шаховски ...

Алкалоид со истиот тим ja брани европската титула во шах

Сакам да кажам - 06.10.2017

Актуелниот европски првак Алкалоид повторно ќе има највисоки амбиции на најсилното клупско шаховско натпреварување и ќе се обиде да ја одбрани титулата со истиот тим, со кој лани го оствари најголемиот успех во историјата на македонскиот шах.

Алкалоид со сите сили ќе ја брани европската круна

Вечер - 06.10.2017

По историскиот резултат и освојувањето на шампионската титула минатата година, шаховсакиот клуб "Алкалоид" повторно има за цел да освои медал и покрај силната конкуренција Најуспешниот шаховски клуб во Македонија, Алкалоид, кој воедно е актуелен ...

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

Курир - 06.10.2017

Составот на „Алкалоид“ е ист како претходната година, по двајца врвни велемајстори од Кина, Украина и Русија, заедно со двајцата најдобри македонски шахисти. – Ding Liren (роден 1992), член на кинеска репрезентација и освојувач на златен медал на ...

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

Локално - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

Press24 - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

Фактор - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот клупски куп

Макфакс - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

Алкалоид со истиот „дрим-тим“ ќе ја брани европската круна

Sport 1 - 06.10.2017

Шаховскиот клуб Алкалоид како актуелен европски шампион повторно заминува на најсилното клупско натпреварување на континентот со високи амбиции, односно да освои еден од медалите. Турнирот ќе се одржи од 08 до 14 Октомври во Анталија, Турција.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

Сител - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

Пулс24 - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот клупски куп 2017

МКД - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид" и актуелен Европски клупски шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК Алкалоид во одбрана на европската шампионска титула!

Екипа - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски клупски шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман. Турнирот ќе се одржи од 8. до 14.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

Телма - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

Фокус - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот клупски куп 2017

А1 On - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски клупски шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК „Алкалоид" повторно во борба за врвот на Европa

SportMedia - 06.10.2017

По историскиот резултат со освојувањето на Шампионската титула минатата година, ШК „Алкалоид" повторно има за цел освојување една од медалите. Најсилен конкурент и рејтинг фаворит на турнирот е екипата на „Globus" од Русија (поранешен „Siberia", ...

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот клупски куп 2017

ТВ21 - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски клупски шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

Шахистите на „Алкалоид“ во одбрана на европската титула

Слободен Печат - 06.10.2017

На­јус­пеш­ни­от клуб во ша­хов­ска­та ис­то­ри­ја на Ма­ке­до­ни­ја ШК „Ал­ка­лоид“ и ак­ту­е­лен ев­роп­ски клуп­ски шам­пион, оваа го­ди­на пов­тор­но па­ту­ва на нај­сил­но­то клуп­ско ша­хов­ско нат­пре­ва­ру­ва­ње со ам­би­ции за ви­сок ...

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот клупски куп 2017

Република - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски клупски шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

еМагазин - 06.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

ШК Алкалоид со докажан тим ќе ја брани европската титула во Анталија

Дерби - 06.10.2017

Шаховскиот клуб „Алкалоид“ е актуелен европски клупски шампион и најуспешен клуб во шаховската историја на Македонија, а оваа година повторно ќе настапи на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.

Шахистите на „Алкалоид“ во ист состав по одбрана на Европската титула

Поглед - 06.10.2017

Актуелниот македонски, но и европски клубски првак, шаховскиот тим на „Алкалоид“ оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман. Годинава турнирот ќе се одржи од 08 до 14 Октомври во Анталија, ...

ШК „Алкалоид“ повторно во борба за врвот на Европскиот Клупски Куп 2017

Sky - 07.10.2017

Најуспешниот клуб во шаховската историја на Македонија ШК „Алкалоид“ и актуелен Европски Клупски Шампион, оваа година повторно патува на најсилното клупско шаховско натпреварување со амбиции за висок пласман.