TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Прилепските дуќанџии незадоволни од економските мерки на владата за справување со економската криза

Сител - 06.04.2020

Дуќанџиите од старата прилепска чаршија денеска преку мирен собир изразија незадовоство од економските мерки на Владата. Велат дека овие мерки воопшто не им биле од корист туку само ќе го оддолжеле нивното пропаѓање.

Прилеп бара поригорозни мерки за да се спречи ширењето на коронавирусот во градот

Канал5 - 06.04.2020

Бројот на заболените од Ковид 19 во Прилеп значително се зголемува. За два дена тој е повисок за близу 100 отсто, но постојат реални можности тој да биде и многу поголем. Поради тоа локални власти бараат владата да донесе одлука по примерот од ...

Прилепската чаршија бара нов сет мерки од Владата

Независен - 06.04.2020

Дуќанџиите, малите трговци и претприемачи од Прилепската чаршија бараат нов сет мерки од Владата без ограничувања. Сегашните не им помагаат и можат комплетно да затворат околу 700 дуќанџии во Прилеп.

Прилеп бара ригорозни мерки за заштита

Либертас - 06.04.2020

– Во последните два дена за 50 отсто се зголеми бројот на заразените од коронавирусот во Прилеп. Локалните власти од Владата бараат многу поригорозни мерки и многу поголеми ограничувања. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски, никој не ...

Градоначалникот Јованоски бара владата да преземе поригорозни мерки за Прилеп

Мета - 06.04.2020

Поригорозни мерки за Прилеп, слични на оние што ги изрече Владата за општина Куманово, побара прилепскиот градоначалник, Илија Јованоски, откако вчера се евидентирани нови 9 случаи на заразени од корона вирусот, со што вкупниот број на заболени од ...

За Прилеп се бараат поригорозни мерки за заштита од коронавирус слични на Куманово

Сакам да кажам - 06.04.2020

Бројот на заразени со коронавирус во Општина Прилеп за два дена се покачи за педесет отсто, односно од 22 на 33 лица, и градоначалникот Илија Јованоски од Владата и премиерот Оливер Спасовски побара за градот да бидат донесени поригорозни мерки, ...

Прилепските дуќанџии бараат спас за старата чаршија, а градоначалникот поригорозни мерки

Н.Македонија - 06.04.2020

Прилепските дуќанџии организирани во неформално здружение (мали трговци, дуќанџии, самостојни претприемачи) денеска упатија апел до Владата со барање за донесување мерки за спас на старата прилепска чаршија.

Прилеп бара ригорозни мерки за заштита

Опсервер - 06.04.2020

Прилеп, 6 април 2020 () – Во последните два дена за 50 отсто се зголеми бројот на заразените од коронавирусот во Прилеп. Локалните власти од Владата бараат многу поригорозни мерки и многу поголеми ограничувања.

Прилепската чаршија бара нов сет мерки од Владата

Опсервер - 06.04.2020

Прилеп, 6 април 2020 () – Дуќанџиите, малите трговци и претприемачи од Прилепската чаршија бараат нов сет мерки од Владата без ограничувања. Сегашните не им помагаат и можат комплетно да затворат околу 700 дуќанџии во Прилеп.

Прилеп бара ригорозни мерки за заштита

Слободен Печат - 06.04.2020

Во последните два дена за 50 отсто се зголеми бројот на заразените од коронавирусот во Прилеп. Локалните власти од Владата бараат многу поригорозни мерки и многу поголеми ограничувања. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски, никој не сака ...

Прилепската чаршија бара нов сет мерки од Владата

А1 On - 06.04.2020

Дуќанџиите, малите трговци и претприемачи од Прилепската чаршија бараат нов сет мерки од Владата без ограничувања. Сегашните не им помагаат и можат комплетно да затворат околу 700 дуќанџии во Прилеп.

Прилеп бара ригорозни мерки за заштита против коронавирусот

А1 On - 06.04.2020

Во последните два дена за 50 отсто се зголеми бројот на заразените од коронавирусот во Прилеп. Локалните власти од Владата бараат многу поригорозни мерки и многу поголеми ограничувања. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски, никој не сака ...

Прилеп бара ригорозни мерки за заштита

Нетпрес - 06.04.2020

Во последните два дена за 50 отсто се зголеми бројот на заразените од коронавирусот во Прилеп. Локалните власти од Владата бараат многу поригорозни мерки и многу поголеми ограничувања. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски, никој не сака ...

Прилепската чаршија бара нов сет мерки од Владата

MakPress - 06.04.2020

Дуќанџиите, малите трговци и претприемачи од Прилепската чаршија бараат нов сет мерки од Владата без ограничувања. Сегашните не им помагаат и можат комплетно да затворат околу 700 дуќанџии во Прилеп.

За два дена за 50% зголемен бројот на заразени во Прилеп, се бараат поригорозни мерки за заштита

MakPress - 07.04.2020

Во последните два дена за 50 отсто се зголеми бројот на заразените од коронавирусот во Прилеп. Локалните власти од Владата бараат многу поригорозни мерки и многу поголеми ограничувања. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски, никој не сака ...