TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

На денешен ден пред 20 години со терористичкиот напад во Теарце почна конфликтот во Македонија

МКД - 22.01.2021

Пред 20 години, на денешен ден беше нападната полициската станица во тетовското село Теарце при што загина бранителот Момир Стојановски (30). Овој напад на ОНА се смета за почеток на конфликтот во Македонија во 2001 година.

НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во терористичкиот напад во Теарце загина првиот бранител на Македонија и започна конфликтот предизвикан ...

Денешен - 22.01.2021

Утре се навршуваат 20 години од неофицијалниот почеток на конфликтот со албанските терористи на ОНА, кога на 22 јануари 2001 година во тетовско Теарце беше извршен терористички напад врз полициската станица во кој загина бранителот Момир Стојановски ...

Утре се навршуваат 20 години од нападот на полициската станица во Теарце, првиот инцидент пред конфликот во 2001 година

ММС - 21.01.2021

Утре се навршуваат дваесет години од првиот напад пред започнувањето на воениот конфликт во 2001 година. Беше нападната полициската станица во Теарце, при што еден припадник на МВР на лице место го загуби животот, а тројца беа повредени.