TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Коронавирусот нема да спречи нови содржини на „Нетфликс“, компанијата подготвена за неколку месеци

Радио МОФ - 25.03.2020

Коронавирусот го претвори Холивуд во град на духови. Целосната продукција, од телевизиски шоуа па сè до играни филмови, е моментално паузирана бидејќи големи делови од земјата остануваат затворени.

Ниту Facebook не е имун на коронавирусот

Телефони.мк - 25.03.2020

Како што во сите земји се повеќе се заклучуваат компании и вработените седат дома поради ширењето на коронавирусот, така интернет провајдерите имаат проблеми со одржувањето на мрежата. YouTube , Netflix и неколку други важни стриминг сервиси веќе го ...

Ковид-19 ги забавува „Фејсбук” и „Инстаграм”

Порта 3 - 24.03.2020

Kомпанијата „Фејсбук” објави дека за да се избегне загушувањето на интернетот во Европа, привремено ја намалила брзината на протокот на видео содржините на своите социјални мрежи „Фејсбук” и „Инстаграм”.

Facebook и Instagram го намалија квалитетот на видео содржините

Кумановски м. - 24.03.2020

Компанијата Фејсбук објави дека за да се избегне задушување на интернетот во Европа, привремено го намалува протокот на видео содржини на своите социјални мрежи Фејсбук и Инстаграм. Ова се случи по големиот скок во користењето на Интернет, како ...

Интернетот е загрозен, веќе опаѓа квалитетот на услугите...

Точка - 23.03.2020

Netflix, YouTube, а сега и Instagram и Facebook ја намалуваат резолуцијата на видео содржините на своите платформи поради преоптовареноста на интернетот. Квалитетот на видеата кои корисниците ги поставуваат на Instagram и Facebook во Европа ќе биде ...

Ковид-19 ги забавува „Фејсбук” и „Инстаграм”

Курир - 24.03.2020

Kомпанијата „Фејсбук” објави дека за да се избегне загушувањето на интернетот во Европа, привремено ја намалила брзината на протокот на видео содржините на своите социјални мрежи „Фејсбук” и „Инстаграм”.

Ковид-19 значително ги успорува „Фејсбук” и „Инстаграм”

Пулс24 - 24.03.2020

Kомпанијата „Фејсбук” објави дека за да се избегне загушувањето на интернетот во Европа, привремено ја намалила брзината на протокот на видео содржините на своите социјални мрежи „Фејсбук” и „Инстаграм”.