TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фејсбук ќе ги отстрани верските и политичките ставови од профилите, внесува и измени за малолетните корисници

Пари - 24.11.2022

Корисниците на Фејсбук наскоро нема да можат да ги споделат своите религиозни и политички ставови, меѓу неколку други работи на нивните профили, бидејќи платформата за социјалните медиуми планира да ги отстрани овие полиња во следните две недели.

Фејсбук ги отстранува политичките и верските определби од профилите

USB - 24.11.2022

Мета најави дека во декември ќе направи одредени промени на корисничките профили. Мета потврди дека адресата, сексуалната ориентација, политичката и верската припадност ќе бидат отстранети од профилот, а овие промени ќе стапат на сила од 1 декември.

Од 1 декември Facebook воведува измени на профилите

Кајгана - 23.11.2022

Facebook отстранува неколку полиња кои содржат информации од профилите, вклучувајќи религиозни и политички ставови. Фејсбук ги информираше корисниците дека од следниот месец ќе отстрани четири полиња со информации од профилот.

Од 1 декември Фејсбук се менува

Канал5 - 23.11.2022

Фејсбук отстранува неколку полиња кои содржат информации од профилите, вклучувајќи религиозни и политички ставови. Фејсбук ги информираше корисниците дека од следниот месец ќе отстрани четири полиња со информации од профилот.

Фејсбук се менува од први декември

Слободен Печат - 24.11.2022

Фејсбук ги информираше корисниците дека од следниот месец ќе отстрани четири полиња со информации од профилот. Овие полиња вклучуваат религиозни ставови, политички ставови, адреси и полето „заинтересирани за“, што укажува на сексуалната ориентација ...