TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Венко Филипче објави добра вест: За нецели две години, стапката на смртност на предвремено родени деца ја намаливме за ...

Centar - 17.11.2019

Фејсбук статус на министерот за здравство Венко Филипче: За нецели две години, стапката на смртност на предвремено родени деца ја намаливме за повеќе од 50%. Во 2016 година процентот изнесуваше 25, во 2018та 16%, а за оваа година статистиката ...

Умираат 12 проценти од предвреме родените бебиња, власта тврди дека стапката е двојно намалена

Фокус - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Заев:За две години процентот на починати предвремено родени бебиња е намален за нешто повеќе од 50%

Скопје1 - 17.11.2019

Од 2016 до оваа тековна година процентот на починати предвремено родени бебиња е намален за нешто повеќе од 50%, истакна Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев на настанот по повод Светскиот ден на предвреме родените ...

Годишно во земјава има 600 предвреме родени бебиња

Макфакс - 17.11.2019

По повод одбележувањето на 17 ноември- Светскиот ден на предвреме родените дечиња, ЈЗУ Клиника за гинекологија и акушерство како најповикана институција и прв дом на сите предвреме родени дечиња ја продолжува традицијата заедно со сите светски ...

Годишно во земјава има 600 предвреме родени бебиња

Република - 17.11.2019

По повод одбележувањето на 17 ноември- Светскиот ден на предвреме родените дечиња, ЈЗУ Клиника за гинекологија и акушерство како најповикана институција и прв дом на сите предвреме родени дечиња ја продолжува традицијата заедно со сите светски ...

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, годишно во државата се раѓаат 600 предвремено ...

Сител - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, годишно во државата се раѓаат 600 предвремено ...

А1 On - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, годишно во државата се раѓаат 600 предвремено ...

24Инфо - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Во Македонија годишно има 600 предвремено родени бебиња

+инфо - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Во Македонија годишно има 600 предвремено родени бебиња

Курир - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, годишно во државата се раѓаат 600 предвремено ...

Опсервер - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, годишно во државата се раѓаат 600 предвремено ...

24 Вести - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, годишно во државата се раѓаат 600 предвремено ...

Локално - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, годишно во државата се раѓаат 600 предвремено ...

4NEWS - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Во Македонија годишно има 600 предвремено родени бебиња

Пулс24 - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Годишно во државата се раѓаат 600 предвремено родени бебиња

iPortal - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, годишно во државата се раѓаат 600 предвремено ...

Канал5 - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Годишно во државата се раѓаат 600 предвремено родени бебиња

МКД - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Околу 600 бебиња годишно во земјава се раѓаат предвремено: ГАК го одбележува 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме ...

ММС - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Во државата годишно предвреме се раѓаат 600 бебиња

Слободен Печат - 17.11.2019

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца. Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на ...

Годишно во земјава има 600 предвреме родени бебиња

Centar - 17.11.2019

По повод одбележувањето на 17 ноември- Светскиот ден на предвреме родените дечиња, ЈЗУ Клиника за гинекологија и акушерство како најповикана институција и прв дом на сите предвреме родени дечиња ја продолжува традицијата заедно со сите светски ...

Годишно во земјава има 600 предвреме родени бебиња

MTM - 17.11.2019

По повод одбележувањето на 17 ноември- Светскиот ден на предвреме родените дечиња, ЈЗУ Клиника за гинекологија и акушерство како најповикана институција и прв дом на сите предвреме родени дечиња ја продолжува традицијата заедно со сите светски ...

Годишно има 600 предвреме родени бебиња

Н.Македонија - 17.11.2019

По повод одбележувањето на 17 ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, ЈЗУ Клиника за гинекологија и акушерство како најповикана институција и прв дом на сите предвреме родени дечиња ја продолжува традицијата заедно со сите светски центри ...

Годишно во државата се раѓаат 600 предвремено родени бебиња

Фокус - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Годишно во Македонија предвреме се раѓаат 600 бебиња

Нетпрес - 17.11.2019

По повод одбележувањето на 17 ноември- Светскиот ден на предвреме родените дечиња, ЈЗУ Клиника за гинекологија и акушерство како најповикана институција и прв дом на сите предвреме родени дечиња ја продолжува традицијата заедно со сите светски ...

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца, годишно во државата се раѓаат 600 предвремено ...

Либертас - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Годишно во државата се раѓаат 600 предвремено родени бебиња

Вечер Прес - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

ГАК ќе го одбележи 17 Ноември – Светскиот ден на предвреме родените деца

MakPress - 17.11.2019

Годишно во нашата држава се раѓаат 600 предвреме родени бебиња на кои покрај борбата за живот, правилната нега и грижа треба да им се овозможи и максимално можен квалитет на живот во иднина.

Годишно во земјава има 600 предвреме родени бебиња

Точка - 17.11.2019

По повод одбележувањето на 17 ноември- Светскиот ден на предвреме родените дечиња, ЈЗУ Клиника за гинекологија и акушерство како најповикана институција и прв дом на сите предвреме родени дечиња ја продолжува традицијата заедно со сите светски ...

Предвреме родените бебиња – најголеми борци, стапката на смртност намалена на 12 проценти

24Инфо - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Предвреме родените бебиња – најголеми борци, стапката на смртност намалена на 12 проценти

Сител - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Смртноста на предвреме родените бебиња намалена на 12 проценти

Нова ТВ - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

ВИДЕО: Предвреме родените бебиња – најголеми борци, стапката на смртност намалена на 12 проценти

А1 On - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

СВЕТСКИ ДЕН НА ПРЕДВРЕМЕ РОДЕНИТЕ БЕБИЊА: Тие се најголеми борци за живот

Денешен - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Двојно намалена смртноста на предвремено родени бебиња во Македонија

+инфо - 17.11.2019

Изминатите три години повеќе од половина е преполовена и стапката на преживување на новороденчиња. Ако пред три години починуваа 35 на 1.000 родени, сега е бројката е намалана на 16 новороденчиња на 1.000 живородени.

Предвреме родените бебиња – најголеми борци, стапката на смртност намалена на 12 проценти

Опсервер - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Предвреме родените бебиња – најголеми борци, стапката на смртност намалена на 12 проценти

Слободен Печат - 17.11.2019

Таква порака упатија надлежните институции денеска на свеченоста што се одржа на Гинеколошко акушерската клиника во Скопје, по повод Светскиот ден на предвреме родени бебиња – 17 ноември. Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава ...

Предвреме родените бебиња – најголеми борци

Вечер Прес - 17.11.2019

Статистиката покажува дека еден милион од 15. милиони бебиња кои се раѓаат годишно во светот умираат поради компликации од прeдвреме во раѓање. Многу преживеани се соочуваат со живот на инвалидитет, вклучувајќи пречки, како во учењето, така и ...

Предвреме родените бебиња – најголеми борци, стапката на смртност намалена на 12 проценти

4NEWS - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Предвреме родените бебиња – најголеми борци

МКД - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Предвреме родените бебиња – најголеми борци, стапката на смртност намалена на 12 проценти

Либертас - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Намалена е смртноста на предвремено родените бебиња

Локално - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво, истакна директорката на ГАК, Викторија Јовановска. Премиерот Зоран Заев рече дека институците треба постојано да се ангажираат за ...

Предвреме родените бебиња најголеми борци - Стапката на смртност намалена на 12 проценти

Press24 - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Двојно намалена смртноста на предвремено родени бебиња во државата

iPortal - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво, истакна директорката на ГАК, Викторија Јовановска. Премиерот Зоран Заев рече дека институците треба постојано да се ангажираат за ...

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена и изнесува 12 проценти

MakPress - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Предвреме родените бебиња – најголеми борци, стапката на смртност намалена на 12 проценти

ММС - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Двојно намалена стапката на смртност кај предвреме родените бебиња

Канал5 - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. За најголемите борци – предвреме родените во просек околу 600 бебиња во државава треба да се обезбедат најдобрите услови, со ...

Премиерот Заев на Светскиот ден на предвреме родените бебиња: За две години процентот на починати предвремено родени ...

Centar - 17.11.2019

Од 2016 до оваа тековна година процентот на починати предвремено родени бебиња е намален за нешто повеќе од 50%, истакна Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев на настанот по повод Светскиот ден на предвреме родените ...

Заев: Во развиените земји преживуваат скоро сите предвреме родени бебиња, тоа е и наша цел

Макфакс - 17.11.2019

Стапката на смртност на предвремено родени бебиња во државава е намалена двојно и изнесува 12 проценти на годишно ниво. Ова го посочија надлежните институции денеска на свеченоста што се одржа на Гинеколошко акушерската клиника во Скопје, по повод ...