TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Британскиот премиер Сунак најави можност за враќање на воениот рок

Слободен Печат - 26.05.2024

Британскиот премиер Риши Сунак изјави дека повторно ќе воведе задолжителен воен рок или служење во државна служба за сите 18-годишници доколку Конзервативната партија победи на општите избори на 4 јули.

Британските конзервативци сакаат да воведат задолжителен воен рок

4NEWS - 26.05.2024

Британската Конзервативна партија ќе воведе задолжителен воен рок за 18-годишници доколку победи на националните избори на 4 јули, со опција за волонтерство во заедницата наместо воен рок, изјави во неделата премиерот Риши Сунак.

18 годишните да избираат задолжителен воен рок или општествено корисна работа, најавува кандидатот за премиер на Лондон

ТВ21 - 26.05.2024

Осумнаесетгодишниците ќе треба да избираат помеѓу формата на задолжителна национална служба или општествено корисна работа, доколку ториевците повторно победат на изборите на 4 јули, изјави британскиот премиер Риши Сунак, јави ДПА.

Британските конзервативци се залагаат за воведување задолжителна воена служба

Zoom - 26.05.2024

Британската Конзервативна партија ќе се залага за воведување задолжителен воен рок за 18-годишници доколку победи на националните избори на 4 јули, со опција за волонтерство во заедницата наместо воен рок, изјави денеска премиерот Риши Сунак.

Сунак најави дека ќе го врати задолжителниот воен рок доколку победи Конзервативната партија

Локално - 26.05.2024

Британскиот премиер Риши Сунак изјави дека ќе ја врати задолжителната воена служба доколку Конзервативната партија победи на изборите закажани за 4 јули. Сунак го претстави планот, според кој 18-годишниците ќе имаат можност да изберат да служат ...

Пораст на бројот на баратели на азил во Британија

Р.С.Европа - 25.05.2024

Над 10.000 баратели на азил пристигнале во Британија со мали чамци од јануари годинава до сега, покажуваат новите владини податоци објавени на 25 мај. Тоа е еден од клучните предизвици со кои се соочува премиерот Риши Сунак пред националните избори ...

Повеќе од 10.000 баратели на азил пристигнаа во Британија оваа година

ТВ21 - 25.05.2024

Повеќе од 10.000 баратели на азил пристигнаа во Велика Британија со мали чамци оваа година, според владините податоци објавени денеска. Бројот на луѓе кои пристигнаа на јужните плажи на Англија по опасниот премин на Каналот се намали за една третина ...

Британските конзервативци се залагаат за воведување задолжителна воена служба

24 Вести - 26.05.2024

Британската Конзервативна партија ќе се залага за воведување задолжителен воен рок за 18-годишници доколку победи на националните избори на 4 јули, со опција за волонтерство во заедницата наместо воен рок, изјави денеска премиерот Риши Сунак.

Британските конзервативци се залагаат за воведување задолжителна воена служба

Канал5 - 26.05.2024

Британската Конзервативна партија ќе се залага за воведување задолжителен воен рок за 18-годишници доколку победи на националните избори на 4 јули, со опција за волонтерство во заедницата наместо воен рок, изјави денеска премиерот Риши Сунак.