TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ново истражување на НАСА: Сатурн би можел да остане без своите прстени

Слободен Печат - 26.05.2023

Според новото истражување на НАСА , прстените на Сатурн во иднина нема да бидат видливи за луѓето кои го набљудуваат небото преку телескопи, пренесува „Си-ен-ен“ . Анализата на резултатите кои се добиени од мисијата „Касини“ на НАСА , која ...

Прстените на Сатурн може наскоро да исчезнат

Порта - 26.05.2023

Анализата на податоците собрани од мисијата Касини на НАСА даде нов увид за тоа колку долго постојат прстените и кога тие би можеле да исчезнат од погледот. Во иднина, ледените прстени на Сатурн веројатно нема да бидат видливи за луѓето кои ги ...

Нови научни сознанија за прстените на Сатурн

Вечер Прес - 25.05.2023

Нови податоци и сознанија собрани со помош на вселенското летало „Касини“ на НАСА, кое го обиколуваше околу Сатурн од 2004 до 2017 година, даваат нови погледи за тоа колку долго биле присутни прстените околу оваа „надворешна планета“ и кога тие би ...

Исчезнуваат прстените на планетата Сатурн

Иновативност - 25.05.2023

Сатурн можеби нема да ги има своите ледени прстени уште долго време, а тоа е заклучок на астрономитр кои го набљудувале со своите телескопи. Новата анализа на податоците собрани со мисијата Cassini на американската вселенска агенција НАСА, која ...

Нови научни сознанија за прстените на Сатурн

ТВ21 - 26.05.2023

Нови податоци и сознанија собрани со помош на вселенското летало „Касини“ на НАСА, кое го обиколуваше околу Сатурн од 2004 до 2017 година, даваат нови погледи за тоа колку долго биле присутни прстените околу оваа „надворешна планета“ и кога тие би ...

Нови научни сознанија за прстените на Сатурн

24Инфо - 26.05.2023

Нови податоци и сознанија собрани со помош на вселенското летало „Касини“ на НАСА, кое го обиколуваше околу Сатурн од 2004 до 2017 година, даваат нови погледи за тоа колку долго биле присутни прстените околу оваа „надворешна планета“ и кога тие би ...

Нови научни сознанија за прстените на Сатурн

МКД - 26.05.2023

Нови податоци и сознанија собрани со помош на вселенското летало „Касини“ на НАСА, кое го обиколуваше околу Сатурн од 2004 до 2017 година, даваат нови погледи за тоа колку долго биле присутни прстените околу оваа „надворешна планета“ и кога тие би ...

Сатурн во иднина би можел да изгледа сосема поинаку

Денар - 26.05.2023

Иконските ледени прстени на Сатурн веројатно нема да бидат видливи за луѓето кои гледаат низ телескопи во иднина, според новата студија објавена од CNN. Новата анализа на податоците собрани од мисијата Касини на НАСА, која орбитираше околу планетата ...

„Касини“ откри нови податоци и сознанија за прстените на Сатурн

Таратур - 26.05.2023

Сончев Систем, нашиот вселенски поширок дом, и неговите планети настанале пред 4,6 милијарди години, а меѓу другото, научниците долго дебатираат и за староста и потеклото на прстените на Сатурн.