TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

Телма - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии, ниту податоци врз основа на кои би ги вршела ...

Димковски: Интензивно работиме на мерки за спарување со климатските промени и негативните последици врз земјоделството

Бизнис Вести - 12.09.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска учествуваше на шестата сесија на Работната група „Земјоделство и Рурален развој“, на Националната конвенција за Европска унија во земјава, на којашто темата беше ...

Со ребалансот предвидени дополнителни над 10 милиони евра за надомест на штети во земјоделството

Вечер - 12.09.2019

Потребно е превентивно да се дејствува за да се намалат средствата кои се издвојуваат за справување со климатските промени. Во последните три-четири години за штети во земјоделството се исплатени над 15 милиони евра, а со ребалансот на Буџетот, кој ...

Научниците немаат податоци за да работат на заштита од климатски промени

Сител - 12.09.2019

Експертската јавност воопшто не располага со податоци за да може да креираат соодветни стратегии за заштита на земјоделството од климатските промени, вели професорот Ордан Чакалиев од Земјоделскиот Факултет.

Климатските промени во фокус на шестата сесија на Работната група 1 за земјоделство и рурален развој

Независен - 12.09.2019

„Предизвиците во земјоделството соочено со климатските промени“ е темата на денешната шеста сесија на Работната група 1 (Земјоделство и Рурален развој) на Националната конвенција за Европска унија во земјава.

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

Канал5 - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии.

Димковски: Интензивно работиме на мерки за спарување со климатските промени и негативните последици врз земјоделството

Скопје1 - 12.09.2019

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска учествуваше на шестата сесија на Работната група „Земјоделство и Рурален развој“, на Националната конвенција за Европска унија во земјава, на којашто темата беше ...

Климатските промени во фокус на шестата сесија на Работната група 1 за земјоделство и рурален развој

ММС - 12.09.2019

„Предизвиците во земјоделството соочено со климатските промени” е темата на денешната шеста сесија на Работната група 1 (Земјоделство и Рурален развој) на Националната конвенција за Европска унија во земјава.

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

Сител - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии, ниту податоци врз основа на кои би ги вршела ...

Димковски: Климатските промени нанесуваат сериозни штети врз земјоделието

Слободен Печат - 12.09.2019

Наскоро ќе се објави и меѓународниот тендер за избор на компанија за услуги за авионско засејување на облаците за превенција од природни непогоди. Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, денеска учествуваше на ...

Климатските промени во фокус на шестата сесија на Работната група 1 за земјоделство и рурален развој

Опсервер - 12.09.2019

„Предизвиците во земјоделството соочено со климатските промени“ е темата на денешната шеста сесија на Работната група 1 (Земјоделство и Рурален развој) на Националната конвенција за Европска унија во земјава.

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

Опсервер - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии, ниту податоци врз основа на кои би ги вршела ...

Климатските промени во фокус на шестата сесија на Работната група 1

MakPress - 12.09.2019

„Предизвиците во земјоделството соочено со климатските промени“ е темата на денешната шеста сесија на Работната група 1 (Земјоделство и Рурален развој) на Националната конвенција за Европска унија во земјава.

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

Алфа - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии, ниту податоци врз основа на кои би ги вршела ...

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

1tv - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии, ниту податоци врз основа на кои би ги вршела ...

Македонија нема капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

MakPress - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии, ниту податоци врз основа на кои би ги вршела ...

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

4NEWS - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии, ниту податоци врз основа на кои би ги вршела ...

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

ММС - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии, ниту податоци врз основа на кои би ги вршела ...

Немаме капацитет за сериозен исчекор во борбата против климатските промени

PressingTV - 12.09.2019

Кај земјоделците се уште не може да се подигне идејата дека треба да се прилагодат на климатските промени зашто за секоја штета од временските непогоди некој им ги плаќа загубите, науката нема финансии, ниту податоци врз основа на кои би ги вршела ...