TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Акармара, некогаш перспективен рударски град а денес „град на духови“

Канал5 - 02.12.2019

Акармара, некогаш перспективен рударски град во кој кон крајот на 70-тите години живееле најмалку 5.000 жители, денес има само 35. Овој град затоа со право се нарекува „град на духови“. Заради неисплатливата индустрија на јаглен, падот на СССР, како ...

Во некогаш најбогатиот град денес живеат само 35 луѓе, а кога ќе видите како изгледа ќе се запрашате зошто оние кои ...

Точка - 02.12.2019

Во некогаш перспективниот град Акармара кон крајот на 70-те години живееле најмалку 5.000 луѓе, а денес има само 35 па овој град со право се нарекува “градот на духовите“. Во градот некогаш одат туристи кои сакаат бизарни локации.

(ВИДЕО) СТРАШНО – АВЕТИНСКИ ГРАД ОД КОЈ ЌЕ СЕ НАЕЖИТЕ: Тука живееле 5.000 луѓе, денес ги има само 35 – Сите избегале а ...

Екран - 01.12.2019

Во перспективниот рударски град Акармара, кон крајот на 1970-тите живееле најмалку 5.000 луѓе, а денес има само 35., така што овој град со право се нарекува „град на духови“. Туристите кои сакаат бизарни локации доаѓаат во градот.

Некогаш бил познат рударски град, а денес има само 35 жители

Фактор - 03.12.2019

Иако Акармара, некогаш бил перспективен рударски град во кој кон крајот на 70-тите години живееле најмалку 5.000 жители, денес има само 35. Тој со право се нарекува „град на духови“. По ради неисплатливата индустрија на јаглен, падот на СССР, како и ...

Во некогаш најбогатиот град денес живеат само 35 луѓе, а кога ќе видите како изгледа ќе се запрашате зошто оние кои ...

Скопје24 - 03.12.2019

Во некогаш перспективниот град Акармара кон крајот на 70-те години живееле најмалку 5.000 луѓе, а денес има само 35 па овој град со право се нарекува “градот на ду*овите“. Во градот некогаш одат туристи кои сакаат бизарни локации.