TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Системот за чистење на отпадот од океаните Ocean Cleanup System 001 се расипа среде Тихиот Океан

Иновативност - 12.01.2019

System 001 — иновативниот систем на Ocean Cleanup за собирање на отпадот од т.н. Голем пацифички остров од ѓубре се расипа на своето шатување од Калифорнија до Хаваи. Според младиот креатор на System 001, Бојан Слат, уредот со форма на џиновска ...

Системот за чистење на отпадот од океаните Ocean Cleanup System 001 се расипа среде Тихиот Океан

Локално - 12.01.2019

System 001 — иновативниот систем на Ocean Cleanup за собирање на отпадот од т.н. Голем пацифички остров од ѓубре се расипа на своето шатување од Калифорнија до Хаваи. Според младиот креатор на System 001, Бојан Слат, уредот со форма на џиновска ...