TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Поради корона вирусот, келнерите во Холандија ги заменија роботи

Иновативност - 01.06.2020

Роботите кои ги заменуваат келнерите не се ништо ново. Веќе постојат во некои ресторани, а во Јапонија се отвори дури и хотел во кој луѓето на многу позиции ги заменија роботи. Додека хотелот не се покажа успешен и дел од роботите добија откази, ...

Ресторан во Холандија користи роботи наместо келнери (ВИДЕО)

USB - 01.06.2020

Ресторан во Холандија почна да користи роботи намести келнери со цел за намалување на контактите помеѓу луѓето во текот на пандемијата на коронавирусот. Роботите ги поздравуваат гостите, сервираат храна и ги собираат искористените садови од масите ...

Ресторан во Холандија користи роботи-келнери за време на пандемијата

Н.Македонија - 01.06.2020

Ресторанот „Ројал Палас“ во холандскиот град Ренесе, воведе нови роботи-келнери како начин да се намали контактот меѓу луѓето среде пандемијата на коронавирус. Црвено-белите роботи ќе ги поздравуваат гостите, ќе служат храна и ќе ги собираат ...

Ресторан во Холандија ги замени келнерите со роботи

Кајгана - 01.06.2020

Ресторан во Холандија користи роботи наместо келнери, со цел да ги намали контактите помеѓу луѓето поради пандемијата со коронавирусот. Роботите ги поздравуваат гостите, сервираат храна и ги собираат празните чинии од масите од ресторанот „Royal ...