TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Видео) Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Макфакс - 22.05.2020

Корисници на средства од последниот јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој ќе бидат 69 компании, кои самите учествуваат со вкупен износ од 10 милиони евра, а Фондот учествува со 4 милиони евра.

Деспотовски: За 4 милиони евра финансиска поддршка од државата се поттикнува инвестициски циклус од 14 милиони евра

Локално - 22.05.2020

Првиот човекот на Фондот за иновации, Јован Деспотовски за емисијата „Еуро фокус“ на Телма ТВ изјави дека имаме еден нов квалитет во плановите на економското заздравување. „За едно евро кое што го заложува државата во приватниот сектор, дел од ...

69 компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

Канал5 - 22.05.2020

Постои потенцијал економската криза да ја пребродиме многу порано од очекуваното, оцени првиот човекот на Фондот за иновации, Јован Деспотовски. Тој најави дека преку оваа институција ќе се доделуваат средства и од третиот пакет мерки за ...

ВИДЕО: Фондот за иновации подели 4,2 милиони евра на 69 домашни компании

А1 On - 22.05.2020

Корисници на средства од последниот Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој ќе бидат 69 компании кои самите учествуваат со вкупен износ од 10 милиони евра, а Фондот учествува со 4 милиони евра.

Финансиска поддршка за технолошки развој за 69 компании

Независен - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

ФИТР: Поттикнуваме инвестициски циклус од 14 милиони евра кај домашните компании за економско заздравување на државата

Бизнис Вести - 22.05.2020

Инвестиции од речиси 14 милиони евра ќе реализираат домашните компании на јавниот повик за Технолошки развој на Фонд за иновации и технолошки развој, по редовна и скратена постапка. 69 компании вложуваат во технолошки развој околу 10 милиони евра ...

Прес-конференција на директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски

Frontline - 22.05.2020

Прес-конференција на директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован ...

ФИТР ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој

Опсервер - 22.05.2020

Скопје, 22 мај 2020 () – Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој и дел од завршената анализа на работењето на компаниите корисници на средства ...

ФИТР ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој

24 Вести - 22.05.2020

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој и дел од завршената анализа на работењето на компаниите корисници на средства на Фондот.

ФИТР ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој

Press24 - 22.05.2020

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој и дел од завршената анализа на работењето на компаниите корисници на средства на Фондот.

ФИТР ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој

Канал5 - 22.05.2020

Фондот за иновации и технолошки развој денеска ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој и дел од завршената анализа на работењето на компаниите корисници на средства на Фондот.

ФИТР ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој

MakPress - 22.05.2020

Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) денеска ќе ги презентира резултатите од јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој и дел од завршената анализа на работењето на компаниите корисници на средства на Фондот.

Прес-конференција на директорот на ФИТР, Јован Деспотовски

CivilMedia - 22.05.2020

е информираме дека директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски, денеска (петок, 22.05.2020 година) со почеток во 12:00 часот, ќе одржи прес-конференција. На оваа прес-конференција ќе бидат презентирани резултатите од ...

(ВО ЖИВО) Прес-конференција на директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски

Бриф - 22.05.2020

Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовск во моментот одршува прес-конференција на која ќе ги презентира резултатите од Јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

Прес-конференција на директорот на ФИТР, Јован Деспотовски (во живо)

Опсервер - 22.05.2020

Скопје, 22 мај 2020 () – ВО ЖИВО – Прес-конференција на директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован ...

Шесеет и девет компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

Канал5 - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

Шесеет и девет компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

Опсервер - 22.05.2020

Скопје, 22 мај 2020 () – Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

Државата ќе поддржи 69 компании за дигитализирање и набавка на опрема

+инфо - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

69 компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

МКД - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

Финансиска поддршка од ФИТР за технолошки развој на 69 компании

Слободен Печат - 22.05.2020

Државата ќе ја помогне реализацијата на инвестициите во компаниите со 4 милиони и 200 илјади евра, а компаниите ќе учествуваат со речиси 10 милиони евра. Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) ќе им додели средства на 69 компании преку ...

Шесеет и девет компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

Бизнис Вести - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

Финансиска поддршка за технолошки развој преку ФИТР за 69 компании

CivilMedia - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

69 компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

iPortal - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

ФИТР финансиски ќе им помогне на 69 домашни компании кои ќе инвестираат во технолошки развој

Мета - 22.05.2020

И во услови на криза, има домашни компании кои се подготвени со минимална државна поддршка да инвестираат во сопствен развој, а со тоа и во развој на македонската економија, изјави денеска директорот на Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР), ...

Од Фондот за иновации 4,2 милиони евра, компаниите вложуваат уште 10 милиони евра

Фактор - 22.05.2020

Вкупно 69 компании ќе реализираат инвестиции од речиси 14 милиони евра. Тие се дел од јавниот повик за Технолошки развој на Фонд за иновации и технолошки развој. Од оваа сума четири милиони евра е поддршката на државата, додека 10 милиони евра сеод ...

ФИТР: Поттикнуваме инвестициски циклус од 14 милиони евра кај домашните компании за економско заздравување на државата

Frontline - 22.05.2020

На прес-конференцијата беа презентирани и дел од анализите на Фондот за резултатите од досегашната работа, а во контекст на креирање на нови мерки за натамошна поддршка на економијата. Вкупното портфолио на ФИТР, заклучно со април е 343 поддржани ...

ФИТР: Поттикнуваме инвестициски циклус од 14 милиони евра кај домашните компании за економско заздравување на државата

Smartportal - 22.05.2020

На прес конференцијата беа презентирани и дел од анализите на Фондот за резултатите од досегашната работа, а во контекст на креирање на нови мерки за натамошна поддршка на економијата Инвестиции од речиси 14 милиони евра ќе реализираат домашните ...

Со 4 милиони евра Фондот за иновации ќе кофинансира 69 компании

Н.Македонија - 22.05.2020

Корисници на средства од последниот Јавен повик за кофинансирани грантови за технолошки развој ќе бидат 69 компании кои самите учествуваат со вкупен износ од 10 милиони евра, а Фондот учествува со 4 милиони евра.

ФИТР: Поттикнуваме инвестициски циклус од 14 милиони евра кај домашните компании за економско заздравување на државата

Банкарство.мк - 22.05.2020

Инвестиции од речиси 14 милиони евра ќе реализираат домашните компании на јавниот повик за Технолошки развој на Фонд за иновации и технолошки развој, по редовна и скратена постапка, 69 компании вложуваат во технолошки развој околу 10 милиони евра ...

Шесеет и девет компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

24 Вести - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од фондот за иновации и технолошки развој преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

Од 188 апликации ФИТР ќе им додели средства на 69 компании

MakPress - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.

Деспотовски: Поттикнуваме инвестициски циклус од 14 милиони евра кај домашните компании за економско заздравување на ...

Слободен Печат - 22.05.2020

Инвестиции од речиси 14 милиони евра ќе реализираат домашните компании на јавниот повик за Технолошки развој на Фонд за иновации и технолошки развој, по редовна и скратена постапка, 69 компании вложуваат во технолошки развој околу 10 милиони евра ...

Вкупно 69 компании добија поддршка од Фондот за иновации за технолошки развој

Иновативност - 22.05.2020

ФИТР : Поттикнуваме инвестициски циклус од 14 милиони евра кај домашните компании за економско заздравување на државата Инвестиции од речиси 14 милиони евра ќе реализираат домашните компании на јавниот повик за Технолошки развој на Фонд за иновации ...

69 компании преку ФИТР ќе добијат финансиска поддршка за технолошки развој

Бриф - 22.05.2020

Вкупно 69 компании од пристигнатите 188 апликации ќе добијат финансиска поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој (ФИТР) преку јавниот повик за кофинансирани грантови за технолошки развој.