TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Донесени измените на законот за облигациони односи, каматата не смее да биде повисока од долгот

Канал5 - 16.09.2021

Каматите повеќе нема да бидат повисоки од долговите. Собранието вчера со 80 гласа „ЗА“ ги донесе измените во Законот за облигациони односи според кои „Каматата ќе престане да тече во оној момент кога нејзиниот износ ќе го достигне износот на ...

Од октомври каматите не смеат да бидат повисоки од долгот: Кој ќе ги отплетка и застарените неплатени сметки?

Слободен Печат - 16.09.2021

Граѓанските активисти сметаат дека е добро што пратениците конечно се согласија дека каматата нема да смее да ја достигне висината на главниот долг, но не го кријат своето разочарување што ваквото решение нема да важи за старите побарувања.

Каматата веќе не смее да биде повисока од долгот, усвоени измените на Законот за облигациони односи

24Инфо - 16.09.2021

Прес-конференција на СДСМ, Лидија Тасевска, пратеничка на СДСМ По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи. Со ова, исправивме уште една голема неправда кон граѓаните и ...

Лидија Тасевска: Каматата веќе не смее да биде повисока од долгот, усвоени измените на Законот за облигациони односи

Centar - 16.09.2021

Прес-конференција на Лидија Тасевска, пратеничка на СДСМ: По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи. Со ова, исправивме уште една голема неправда кон граѓаните и компаниите.

СДСМ: Каматата веќе не смее да биде повисока од долгот

Канал5 - 16.09.2021

Каматата веќе не смее да биде повисока од долгот, усвоени измените на Законот за облигациони односи. По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи.

Со измените на Законот каматите нема да смеат да бидат повисоки од долгот

Пари - 16.09.2021

Со измените на Законот за облигациони односи, каматите нема да смеат да бидат повисоки од долгот Jован Митрески, координатор на пратеничката група на СДСМ и коалицијата По предлог од пратениците од парламентарното мнозинство на дневен ред на ...

Со новите измени на Законот, каматите нема да смеат да бидат повисоки од долгот!?

Банкарство.мк - 16.09.2021

Со измените на Законот за облигациони односи, каматите нема да смеат да бидат повисоки од долгот, смета Jован Митрески, координатор на пратеничката група на СДСМ и коалицијата. По предлог од пратениците од парламентарното мнозинство на дневен ред на ...

СДСМ: За долг од 500 денари веќе нема да се плаќа по 5.000 денари камата

Локално - 16.09.2021

По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи. Со ова, исправивме уште една голема неправда кон граѓаните и компаниите, вели Лидија Тасевска, пратеничка на СДСМ на ...

Тасевска: Каматата веќе не смее да биде повисока од долгот

Press24 - 16.09.2021

По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи. Со ова, исправивме уште една голема неправда кон граѓаните и компаниите, истакна денеска на прес-конференција пратеничката Лидија ...

Од следниот месец каматите на старите долгови ќе престанат да растат кога ќе се изедначат со долгот

Вечер Прес - 16.09.2021

По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи. Со ова, исправивме уште една голема неправда кон граѓаните и компаниите.

(Видео) Тасевска: Каматата веќе не смее да биде повисока од долгот

MTM - 16.09.2021

По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи, информираше на прес-конференција, пратеничката од редовите на СДСМ, Лидија Тасевска.

Од следниот месец каматите на старите долгови ќе престанат да растат кога ќе се изедначат со долгот

Либертас - 16.09.2021

По предлог на парламентарното мнозинство од СДСМ, Собранието ги усвои дополнувањата на Законот за облигациони односи. Дополнувањата на Законот, кои во сила стапуваат веќе следниот месец, одредуваат каматата на неплатениот долг да престане да расте ...

Измени на законот за облигациони односи: Каматата не смее да биде повисока од долгот

Локално - 16.09.2021

Ако имате долг од 500 денари, каматата која ќе треба да ја платите, не смее да биде над 500 денари односно граѓаните не ќе треба да плаќаат по 5.000, 8.000 па и 10.000 денари по основ на камати.

Одлична вест: Со измените на Законот за облигациони односи, каматите нема да смеат да бидат повисоки од долгот

Centar - 15.09.2021

Износот на каматата што некој граѓанин или фирма го има за било каков застарен долг, да не биде повисок од износот на основицата на долгот. Или пластичен пример. Доколку одреден граѓанин или фирма имал долг од пред 10 години, на сума од 1.000 ...

Митрески: Предлагаме каматата да не смее да биде повисока од долгот

Вечер Прес - 15.09.2021

По предлог од пратениците од парламентарното мнозинство на дневен ред на денешната седница се и дополнувањата на Законот за облигационите односи. Со предвидените дополнувања, се додава нов член кој гласи: Кога износот на стасаната, а неисплатена ...

Каматите не смеат да бидат повисоки од долгот – образложени предложените измени на Законот за облигационите односи

Академик - 15.09.2021

Групата пратеници кои предложија измени на Законот за облигационите односи денеска пред јавноста го образложија законското решение. „По предлог од пратениците од парламентарното мнозинство на дневен ред на денешната седница се и дополнувањата на ...