TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Фестивал на децентрализирана култура „Блендер“ во Скопје

Факултети - 12.06.2019

Фестивалот за децентрализирана култура – „Блендер“, ќе се одржи на неколку локации во Скопје, од утре до 15 јуни. Фестивалот ќе го отвори Мартчин со диџеј-сет, а ќе следува настапот на Роботек во Капан-ан.

Во Капан ан и Кинотека: „Блендер“ – фестивал за децентрализирана култура

Вечер - 11.06.2019

„Блендер“ е насловот на фестивалот за децентрализирана култура што ќе се одржи на 13 и 15 јуни во Капан ан и Кинотека, во организација на невладината организација Кино – Балкан. „Целта на овој проект е коренита и суштинска децентрализација на ...

ДИЏЕИ, ФИЛМОВИ И ИЗЛОЖБА НА ФЕСТИВАЛОТ БЛЕНДЕР ВО КАПАН АН И КИНОТЕКА

Сакам да кажам - 10.06.2019

Првиот дел од Блендер, фестивал за децентрализирана култура, ќе се одржи на 13 и 15 јуни во „Капан ан“ и во Кинотека. „Целта на овој проект е коренита децентрализација на културата во државата.

Почнува „Блендер“-фестивал на децентрализираната култура 2019

Република - 10.06.2019

Невладината огранизација Кино – Балкан организира фестивал Блендер-фестивал на децентрализираната култура 2019. Првиот дел од фестивалот почнува на 13 јуни. Целта на овој проект е коренита и суштинска децентрализација на културата во државата преку ...