TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

"Вратата на пеколот": Огнот тука не се изгасил повеќе од 40 години

Точка - 20.03.2019

Италијански фотограф снимил кратер насред пустина во кој огнот константно гори повеќе од четири децении. Наречен "Вратата на пеколот", кратерот Дарваза е дупка со ширина од 69 метри, длабока 30 метри, која се наоѓа на околу 240 километри од главниот ...

Снимката со дрон над ,,Вратата на пеколот” предизвикува страв (ВИДЕО)

Канал5 - 19.03.2019

Снимката на ,,Вратата на пеколот” во Туркменистан со дрон предизвикува страв . Станува збор за голем отвор на земјината површина во пустината Каракорум , откриен во 1971 година , а денеска привлекува туристи од целито свет.

(Видео) Снимка со дрон над „Вратата на пеколот“

Независен - 19.03.2019

Ако сте љубител на несекојдневни снимки, оваа снимена со дрон над таканаречената „Врата на пеколот“ во Туркменистан ќе ве остави без здив. Станува збор за кратер што гори во пустината Каракум кој е пронајден во 1971 година, а денес привлекува многу ...

(ВИДЕО) ОВА МЕСТО ГО НАРЕКУВААТ „ВРАТАТА НА ПЕКОЛОТ“: Погледнете како изгледа

Фактор - 19.03.2019

,,Вратата на пеколот” е место кое се наоѓа во Туркменистан и гори веќе десетина години. Ова е голем отвор на земјината површина во пустината Каракорум. Кратерот е широк 69 метри, а длабок 30 метри.

“Вратата на пеколот”: Огнот тука не се изгасил повеќе од 40 години

Курир - 21.03.2019

Италијански фотограф снимил кратер насред пустина во кој огнот константно гори повеќе од четири децении. Наречен “Вратата на пеколот”, кратерот Дарваза е дупка со ширина од 69 метри, длабока 30 метри, која се наоѓа на околу 240 километри од главниот ...

Дронска снимка од „вратите на пеколот“

Таратур - 20.03.2019

Снимката која со дрон е направена од таканареченото место „Вратите на пеколот“ во Туркменистан е импозантна и стравична. Станува збор за голем отвор на земјината површина во пустината Каракорум , откриен во 1971 година, кој денес привлекува туристи ...

(ВИДЕО) Снимка со дрон над „Врата на пеколот“ остава без зборови!

Екран - 19.03.2019

Ако сте љубители на несекојдневните снимки оваа снимена со дрон над таканаречената „Врата на пеколот“ во Туркменистан ќе ве остава без здив. Станува збор за горечки кратер во пустината Каракум кој е пронајден во 1971.

(Видео) Снимка со дрон над „Вратата на пеколот“

Локално - 19.03.2019

Ако сте љубител на несекојдневни снимки, оваа снимена со дрон над таканаречената „Врата на пеколот“ во Туркменистан ќе ве остави без здив. Станува збор за кратер што гори во пустината Каракум кој е пронајден во 1971 година, а денес привлекува многу ...

Снимка со дрон над „Вратата на пеколот“

Студенти - 20.03.2019

Oваа снимена со дрон над таканаречената „Врата на пеколот“ во Туркменистан ќе ве остави без здив. Корисник на YouTube канал Шинпеи Шмура на платформата објави неверојатна снимка од дрон, која ја покажува моќта на овој необичен кратер.