TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Промовирана книгата „Битолски хорологион“ од проф. д-р Марјан Танушевски

Опсервер - 21.06.2021

„Битолски хорологион“ е најново авторско дело на новинарот на МИА, Марјан Танушевски кое содржи 21 новинарска приказна од културната историја на Битола. Книгата „Битолски хорологион“ според промоторот м-р Љупчо Јаневски, директор на државната ...

Промоција на книгата „Битолски хорологион“ на Марјан Танушевски

Н.Македонија - 21.06.2021

Во Битола денес беше промовирана новата книга на новинарот Марјан Танушевски, „Битолски хорологин“. – „Битолски хорологион“ е сончев часовник. Најстариот сончев часовник на ова поднебје, на овие простори е во нашиот град, во Хераклеа, направен во ...

Промовирана книгата „Битолски хорологион“ од проф. д-р Марјан Танушевски

Либертас - 21.06.2021

„Битолски хорологион“ е најново авторско дело на новинарот на МИА, Марјан Танушевски кое содржи 21 новинарска приказна од културната историја на Битола. Книгата „Битолски хорологион“ според промоторот м-р Љупчо Јаневски, директор на државната ...

Промовирана книгата “Битолски хорологион“ од авторот проф. д-р Марјан Танушевски

Битола Њуз - 21.06.2021

Книгата „Битолски хорологион“ е најново авторско дело на новинарот на МИА, Марјан Танушевски кое содржи 21 новинарска приказна од културната историја на Битола. Книгата „Битолски хорологион“ според промоторот м-р Љупчо Јаневски, директор на ...

Промовирана книгата „Битолски хорологион“ од проф. д-р Марјан Танушевски

MakPress - 21.06.2021

„Битолски хорологион“ е најново авторско дело на новинарот на МИА, Марјан Танушевски кое содржи 21 новинарска приказна од културната историја на Битола. Книгата „Битолски хорологион“ според промоторот м-р Љупчо Јаневски, директор на државната ...