TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Интервју) Шпанскиот писател Антонио Итурбе: Дита Краус од „Аушвиц“ ме научи дека „нашата омраза е нивна победа“

Вечер Прес - 30.09.2022

„Лошо е кога човекот е сам. Ние сме дружељубиви затоа што си требаме едни на други. Напредокот на медицината и квалитетот на животот што ги добиваме се благодарение на знаењето и работата на сите оние што биле овде пред нас.

Промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“ на шпанскиот писател Антонио Г. Итурбе

Независен - 30.09.2022

Во ЕУ Информативниот центар „Europe hоusе“ во Скопје денеска ќе се одржи официјалната промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“ од шпанскиот писател Антонио Г. Итурбе. Книгата на македонски јазик е објавена од издавачката куќа „Бата прес“, а ...

Промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“ на шпанскиот писател Антонио Г. Итурбе

Опсервер - 30.09.2022

Во ЕУ Информативниот центар „Europe hоusе“ во Скопје денеска ќе се одржи официјалната промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“ од шпанскиот писател Антонио Г. Итурбе. Книгата на македонски јазик е објавена од издавачката куќа „Бата прес“, а ...

Во ЕУ инфо центарот промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“

МКД - 30.09.2022

Во ЕУ информативниот центар „Јуроп хаус“ во Скопје денеска ќе се одржи официјалната промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“ од шпанскиот писател Антонио Г. Итурбе. Книгата на македонски јазик е објавена од издавачката куќа „Бата прес“, а на ...

Промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“ на шпанскиот писател Антонио Г. Итурбе

Либертас - 30.09.2022

Во ЕУ Информативниот центар „Europe hоusе“ во Скопје денеска ќе се одржи официјалната промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“ од шпанскиот писател Антонио Г. Итурбе. Книгата на македонски јазик е објавена од издавачката куќа „Бата прес“, а ...

Промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“ на шпанскиот писател Антонио Г. Итурбе

MakPress - 30.09.2022

Во ЕУ Информативниот центар „Europe hоusе“ во Скопје денеска ќе се одржи официјалната промоција на романот „Библиотекарката од Аушвиц“ од шпанскиот писател Антонио Г. Итурбе. Книгата на македонски јазик е објавена од издавачката куќа „Бата прес“, а ...