TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Усвоени предлог законите за Судски совет и за судовите

А1 On - 13.03.2018

Владата денеска го разгледа и утврди новиот текст на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет на Република Македонија. Основна цел на Законот е внесување мерливи квалитативни и квалитативни критериуми за оценување на ...

Проверка на работата на судиите на секои две години

+инфо - 13.03.2018

Владата ги утврди новиот текст на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет и Предлог законот за изменување и дополнување на Законот за судовите. Цел на Законот за Судски совете внесување мерливи квалитативни ...

Владата ја одржа 58. седница

Канал5 - 13.03.2018

Владата на Република Македонија вчера ја одржа 58. седница на која разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“ и го задолжи Министерството за економија во рок од седум дена да изготви информација за ...

Владата на Зоран Заев вечерва со моќни одлуки: Животот полека но сигурно доаѓа – еве за што се работи

Sky - 13.03.2018

На денешната 58 седница, Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“ и го задолжи Министерството за економија во рок од 7 дена да изготви информација за исполнетост на ...

Владата даде налог за раскинување на Договорот со концесионерот во Казандол

AKO - 13.03.2018

Владата на Република Македонија ја разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“ и го задолжи Министерството за економија во рок од 7 дена да изготви информација за исполнетост на условите за раскинување на ...

Владата го менува законот за Судски совет, Советот тактизира-нема да избере претседател на Апелација

Сведок - 13.03.2018

Последна информација што доаѓа од Судскиот совет е дека на седницата (закажана за среда 14 март) нема да биде избран претседтел на скопска апелација, судот кој има многу важна позиција во системот и ќее се оди со вд претседател иако на огласот има ...

Утврден новиот текст на предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет на Република ...

Бизнис Вести - 14.03.2018

Владата синоќа го разгледа и утврди новиот текст на Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Судски совет на Република Македонија. Основна цел на Законот е внесување мерливи квалитативни и квалитативни критериуми за оценување на ...

Владата ги утврди измените и дополнувањата за законите за судови и за Судски совет

Локално - 14.03.2018

Владата на седница вчера ги утврди предлог законите за изменување и дополнување на Законот за судски совет на РМ и на Законот за судовите. Основна цел на измените и дополнувањата на Законот за судски совет, како што наведуваат во соопштението од ...

Владата ја одржа 58. седница

Сител - 14.03.2018

Владата на Република Македонија вчера ја одржа 58. седница на која разгледа и усвои Информација за степен на изграденост на рударскиот комплекс „Казандол“ и го задолжи Министерството за економија во рок од седум дена да изготви информација за ...