TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Откриен нов орган одговорен за чувството на болка

Кајгана - 17.08.2019

Шведски научници открија претходно непознат орган преку кој луѓето детектираат опасности од околината, а кој може да биде одговорен за одредени видови болка. Се наоѓа под горниот дел на кожата.

Откриен нов орган за болка

Факултети - 17.08.2019

Истражувачите од шведскиот институт „Каролинска“ откриле нов сетилен орган кој може да детектира механичка болка, како бодеж или допир. Откритието е објавено во списанието „Сајенс“. Болката предизвикува страдање и резултира со значителни трошоци за ...

Откриен нов орган одговорен за чувството на болка

Иновативност - 16.08.2019

Научници открија претходно непознат орган преку кој луѓето ги детектираат опасните надразнувања од околината и може да биде одговорен за одредени видови болка. Органот се наоѓа под горниот слој на кожата, а го пронајдоа научници од шведскиот ...

Откриен нов орган одговорен за чувството на болка

Локално - 17.08.2019

Шведски научници открија претходно непознат орган преку кој луѓето детектираат опасности од околината, а кој може да биде одговорен за одредени видови болка. Се наоѓа под горниот дел на кожата.

Откриен нов орган преку кој луѓето чувствуваат болка

Кумановски м. - 16.08.2019

Научниците пронашле нов орган преку кој луѓето чувствуваат болка, што би можело да доведе до развој на нови лекови против болки. Истражувачите велат де ка откриле посебни клетки кои ги опкружуваат клетките на нервите за чувство на болка и кои се ...

Откриен нов орган одговорен за чувство на болка

USB - 17.08.2019

Научници открија претходно непознат орган преку кој луѓето ги детектираат опасните надразнувања од околината и може да биде одговорен за одредени видови болка. Органот се наоѓа под горниот слој на кожата, а го пронајдоа научници од шведскиот ...

Научниците открија нов орган преку кој луѓето чувствуваат болка

Скопје1 - 17.08.2019

Шведски научници открија претходно непознат орган преку кој луѓето детектираат опасности од околината, а кој може да биде одговорен за одредени видови болка. Се наоѓа под горниот дел на кожата.

Кога велиме „Оф“, тоа не е само извик, тоа е реакција на нашиот орган за болка

Вечер - 16.08.2019

Научниците пронашле нов орган преку кој луѓето чувствуваат болка, што би можело да доведе до развој на нови лекови против болки. Истражувачите велат дека откриле посебни клетки кои ги опкружуваат клетките на нервите за чувство на болка и кои се ...

Ново неверојатно откритие: Зад извикот „леле“ се крие нов орган за болка

Panacea.mk - 17.08.2019

Новото откритие би можело да најде одговор на долгогодишната загатка Н аучниците нашле нов орган преку кој луѓето чувствуваат болка , што би можело да доведе до развој на нови лекови против болки.