TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Видео: Новите 3D печатачи објектите ги прават за неколку секунди

Канал5 - 18.02.2020

Кога станува збор за 3D печатење обично се мисли на печатење објекти слој по слој, но швајцарските експерти развиле нова технологија која овозможува креирање на целосни објекти, и тоа за неколку секунди.

Новиот 3Д принтер може да направи објект за неколку секунди

Кајгана - 18.02.2020

Кога станува збор за 3Д принтањето, обично се мисли на принтање на објекти слој по слој, но швајцарските експерти развија нова технологија која овозможува креирање на целиот објект одеднаш и тоа за само неколку секунди.

Швајцарски научници развија нова техника за 3Д печатење која создава предмети (ВИДЕО)

USB - 18.02.2020

Швајцарските научници развија техника за 3Д принтање која би можела да доведе до вистинска револуција во биопринтањето, но и во создавање на необични модели за кратко време. Научниците од Ecole polytechnique federale de Lausanne (EPFL) се на прагот ...

Нов 3Д печатач, објектите ги прави за неколку секунди

Вечер - 18.02.2020

Кога станува збор за 3D печатење обично се мисли на печатење објекти слој по слој, но швајцарските експерти развиле нова технологија која овозможува креирање на целосни објекти, и тоа за неколку секунди.