TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Трипати помали се шансите лица кои носат очила да се заразат со Covid-19

Нетпрес - 23.02.2021

Шансите дека лицата кои носат очила ќе се заразата со коронавирусот се трипати помали отколку кај оние кои не ги носат, од едноставната причина што поретко ги тријат очите, покажало помало индиско истражување спроведено на 304 лица на возраст меѓу ...

Истражување покажало дека диоптриските очила штитат од коронавирус

ТВ21 - 23.02.2021

Личности кои носат диоптриски очила имаат два до три пати помали шанси да се заразат со коронавирусот, во однос на оние кои не ги носат. Тоа е така затоа што оние со очила, помалку ги тријат очите.

Носењето очила го намалува ризикот од инфекција со коронавирус до три пати

Pedijatar.mk - 23.02.2021

Луѓето кои носат очила имаат три пати помала веројатност да се заразат со коронавирус отколку другите, покажа најновата студија З аштитата што ја пружаат очилата во борбата со пандемијата на коронавирус е статистички значајна, велат индиските ...

НОВО ИСТРАЖУВАЊЕ: Лицата кои носат очила имаат три пати помала веројатност да се инфицираат со коронавирус

Panacea.mk - 23.02.2021

Минатата година, експертите открија дека помеѓу пациентите со КОВИД-19 има пет пати помалку луѓе со очила. Ш ансите, лицата кои носат диоптриски очила да бидат заразени со новиот коронавирус се три пати помали, отколку оние кои не носат, од ...

Студија открива дека очилата ја намалуваат можноста за зараза со Ковид-19

Вечер Прес - 22.02.2021

Истражувачи од Индија спроведоа студија заснована врз 304 испитаници на возраст од 10 до 80 години кои го надминале ковидот. Околу 19 проценти од нив имале очила поголем дел од денот, а остатокот не, што укажува на тоа дека луѓето кои носат очила ...

ОЧИЛАТА СЕ СПАС ОД КОРОНАТА? Студија покажа дека оние што ги носат имаат трипати помала веројатност да се заразат!

Локално - 22.02.2021

Научниците тврдат дека заштитата што ја нудат очилата е „статистички значајна“ во борбата против Ковид. Во студијата, објавена во Индија, истражувачите исто така тврдат дека сиромашните и необразовани луѓе имаат поголема веројатност да ја фатат оваа ...

Луѓето со очила имаат трипати помалку шанси да се заразат со коронавирусот, вели студија

МКД - 22.02.2021

Луѓето што носат диоптерски очила имаат три пати помала веројатност да се заразат со коронавирусот од оние што не носат, од едноставна причина што поретко ги тријат очите, покажува помало индиско истражување спроведено на 304 лица на возраст од 10 ...

Носењето очила ја намалува можноста да се заразите од коронавирусот

Слободен Печат - 22.02.2021

Луѓето кои носат очила имаат три пати помала веројатност да се заразат со коронавирусот, бидејќи многу помалку ги допираат очите, покажува студија направена во Индија. Истражувачи од Индија спроведоа студија заснована врз 304 испитаници на возраст ...

Студија: Луѓето со очила имаат три пати помала веројатност да се разболат од коронавирус

Centar - 22.02.2021

Луѓето кои носат очила имаат три пати помала веројатност да заболат од коронавирус отколку оние кои не носат, од едноставна причина што поретко ги тријат очите, покажува помало индиско истражување спроведено на 304 лица на возраст од 10 до 80 години.

Трипати помали се шансите лица кои носат очила да се заразат со Covid-19

Курир - 23.02.2021

Шансите дека лицата кои носат очила ќе се заразата со коронавирусот се трипати помали отколку кај оние кои не ги носат, од едноставната причина што поретко ги тријат очите, покажало помало индиско истражување спроведено на 304 лица на возраст меѓу ...

Трипати помали се шансите лица кои носат очила да се заразат со Ковид-19

Република - 23.02.2021

Шансите дека лицата кои носат очила ќе се заразата со коронавирусот се трипати помали отколку кај оние кои не ги носат, од едноставната причина што поретко ги тријат очите, покажало помало индиско истражување спроведено на 304 лица на возраст меѓу ...

Студија: Луѓето со очила имаат три пати помала веројатност да се разболат од коронавирус

24Инфо - 22.02.2021

Луѓето кои носат очила имаат три пати помала веројатност да заболат од коронавирус отколку оние кои не носат, од едноставна причина што поретко ги тријат очите, покажува помало индиско истражување спроведено на 304 лица на возраст од 10 до 80 години.

Новото истражување открива: Лицата кои носат очила имаат 3 пати помала шанса да се заразат со коронавирус

Точка - 22.02.2021

Истражувачите од Индија вклучиле 304 испитаници на возраст помеѓу 10 и 80 години кои прележале Ковид-19. Лицата кои носат очила имаат 3 пати помала шанса да се заразат со коронавирус бидејќи значително помалку ги допираат очите, покажува новата ...

Најновите студии говорат дека луѓето кои носат очила имаат три пати помала веројатност против Ковид-19 вирусот

Порта - 22.02.2021

Луѓето кои носат очила имаат три пати помала веројатност да бидат заразени со Ковид-19, бидејќи многу помалку ги допираат нивните очи, покажува студија од Индија Истражувачи од Индија спроведоа студија заснована врз 304 испитаници на возраст од 10 ...

Луѓето кои носат наочари имаат помала шанса да се заразат од Ковид 19: Научниците излегоа со интересни резултати!

Попара - 21.02.2021

Луѓето кои носат очила имаат три пати помала веројатност да бидат заразени со корона вирус, бидејќи многу помалку ги допираат нивните очи, покажува студија од Индија. Истражувачи од Индија спроведоа студија заснована врз 304 испитаници на возраст од ...