TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почна проширувањето на улицата „Јордан Мијалков“, поранешна „Железничка“

Алфа - 08.07.2014

Премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Скопје Коце Трајановски, го означија почетокот на проширувањето и реконструкцијата на улицата „Јордан Мијалков“, поранешна „Железничка“.

ГАЛЕРИЈА Една лента на „Железничка“ однесе цел дрворед со липи

+инфо - 08.07.2014

Почна проширувањето на поранешна улица „Железничка“, сега „Јордан Мијалков“, со што сообраќајницата ќе добие уште една коловозна лента, по што улицата повторно сообраќај ќе се одвива во двете насоки.

Почна проширувањето на улицата „Јордан Мијалков“ (поранешна „Железничка“)

Либертас - 08.07.2014

Во присуство на премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски денеска почна проширувањето и реконструкцијата на улицата „Јордан Мијалков“, поранешна „Железничка“.

Улицата Јордан Мијалков ќе добие уште една лента

Нетпрес - 08.07.2014

Улицата Јордан Мијалков (поранешна Железничка), ќе добие уште една сообраќајна лента, на која ќе се надоврзе и сервисна улица за објектите предвидени да се градат до Јужниот булевар.

ФОТО: Почна проширувањето на улицата „Јордан Мијалков“

Press24 - 08.07.2014

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска го означија стартот на градежните работи за проширување и реконструкција ...

Почна проширувањето на улицата 'Јордан Мијалков'

Макфакс - 08.07.2014

Проширувањето на улицата 'Јордан Мијалков' почна во вторник, а стартот на градежните работи го означија Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и премиерот Никола Груевски.

Груевски ќе го означи стартот на реконструкцијата на „Јордан Мијалков“

Press24 - 08.07.2014

МАкедонскиот премиер Никола Груевски, денеска ќе присуствува на почетокот на градежните работи за рекoнструкција и проширување на улицата „Јордан Мијалков“.

Се проширува „Јордан Мијалков“, Груевски и Трајановски го означија стартот

Вистина.мк - 08.07.2014

Премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, денеска го означија почетокот на проширувањето и реконструкцијата на улицата „Јордан Мијалков“, поранешна „Железничка“.

Улицата Јордан Мијалков ќе добие уште една лента

Точка - 08.07.2014

Улицата Јордан Мијалков (поранешна Железничка), ќе добие уште една сообраќајна лента, на која ќе се надоврзе и сервисна улица за објектите предвидени да се градат до Јужниот булевар.

ФОТО: Почна проширувањето на улицата „Јордан Мијалков“

Скопје инфо - 08.07.2014

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и претседателот на Владата на Република Македонија, Никола Груевски, денеска го означија стартот на градежните работи за проширување и реконструкција ...

Проширување и реконструкција на улицата „Јордан Мијалков“

Телеграф - 08.07.2014

Реконструкцијата ќе се врши од улицата „Герман“, па сè до улицата „Павел Шатев“ во должина од 750 метри, со што ќе се добие уште една коловозна лента, ќе има странично зеленило од 1,5 метар, сервисна ...

(ФОТО) Почна проширувањето на улицата Јордан Мијалков

Фактор - 08.07.2014

Градоначалникот Коце Трајановски и премиерот Никола Груевски денеска го означија стартот на градежните работи за проширување и реконструкција на улицата Јордан Мијалков (поранешната улица Железничка).

Почна реконструкцијата на улицата „Јордан Мијалков“

МРТ - 08.07.2014

Нова инвестиција во патната мрежа на главниот град. Во присуство на премиерот Никола Груевски и градоначалникот Коце Трајановски, почна проширувањето и обновата на улицата „Јордан Мијалков“, ...

Почна проширувањето на улицата Јордан Мијалков (ФОТО)

МКД - 08.07.2014

Улицата Јордан Мијалков ќе се прошири и ќе се реконструира на потегот од крстосницата со улицата Герман до пред раскрсницата со улицата Павел Шатев. Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и ...

Се проширува „Јордан Мијалков“, Груевски и Трајановски го означија стартот

Курир - 08.07.2014

Премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски, денеска го означија почетокот на проширувањето и реконструкцијата на улицата „Јордан Мијалков“, поранешна „Железничка“.

Почна проширувањето и реконструкцијата на улицата „Јордан Мијалков“

Lider - 08.07.2014

Во присуство на премиерот Никола Груевски и градоначалникот на Град Скопје Коце Трајановски денеска почна проширувањето и реконструкцијата на улицата „Јордан Мијалков“, поранешна „Железничка“.

Почна реконструкција на улицата „Јордан Мијалков“

Канал5 - 08.07.2014

Денеска започна проширувањето и реконструкцијата на улицата Јордан Мијалков, односно поранешна Железничка. Реконструкцијата ќе се врши од улицата „Герман“ па се до улицата „Павел Шатев“, во должина ...

Исечени липи на поранешна Железничка

Вест - 07.07.2014

Дрворедот од левата страна на улицата, односно од страната на градилиштата, на потегот од вкрстувањето со Јужен булевар до средното фискултурно училиште, од вчера не постои Го снема дрворедот од ...

Дрворедот со липи на поранешна Железничка „падна“ под секирите

+инфо - 06.07.2014

Под секирата падна и дрворедот со липи на некогашна улица Железничка, сега Јордан Мијалков, поради проширувањето на улицата и нејзино претворање во булевар.

[Галерија] Асфалтот „изеде“ уште еден дрворед – утринава во 6 исечени липите на „Железничка“

Радио МОФ - 06.07.2014

Работници ангажирани од Град Скопје утринава околу 6.00 часот ги исекоа липите од едната страна на улицата „Јордан Мијалков“ (поранешна „Железничка“), како дел од проширувањето на улицата.