TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Становите и куќите се поскапи во Европа

Фактор - 22.01.2022

Скокаат цените на недвижниот имот во Европа. Ова го покажуваат податоците на Евростат. Во еврозоната, цените пораснаа за 8,8 отсто во третиот квартал од 2021 година. Ова е најголем раст на цените од 2005 година кога Евростат почна да собира податоци.

Растат цените,но расте и интересот

Н.Македонија - 22.01.2022

Растот на цените на градежните материјали ги зголеми и цените на недвижностите во земјaва, но, сепак, и понатаму се бараат станови и куќи, особено во главниот град. Драстичниот скок на цените на станбениот простор предизвика и зголемен интерес и ...

Криза или не, цените на недвижностите во еврозоната растат

Слободен Печат - 21.01.2022

Во еврозоната , цените се зголемија за 8,8 отсто во третиот квартал од 2021 година, што е најсилно од 2005 година кога Евростат почна да собира податоци. Цените на станбените недвижности во ЕУ и во еврозоната пораснаа во третиот квартал од 2021 ...

Цените на становите пораснале и во ЕУ

Порта 3 - 21.01.2022

Цените на станбените недвижности во Европската унија и еврозоната пораснаа во третиот квартал од минатата година, најмногу во последните 15 години, покажа извештајот на Eurostat. На ниво на ЕУ, цените на станбените недвижности се зголемиле за 9,2 ...