TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Доживотна казна за „Докторот монструм“, 500 милиони долари за жртвите!

Sport 1 - 17.05.2018

Мичиген Стејт Универзитетот ќе плати 500 милиони долари на девојките и жените кои пријавија сексуална злоупотреба од спортскиот доктор Лари Насар. Универзитетот се договорил во тајни преговори со адвокатите на 332 жртви кои рекоа дека биле нападнати ...

500 милиони долари за жртвите на докторот монструм

Екипа - 17.05.2018

Жртвите на Лари Насар, кој е под обвинение за злоставување на огромен број гимнастичарки, ќе добијат 500 милиони долари од Мичиген Стејт Универзитетот во чиј тим беше монструозниот доктор.

Гимнастичарките кои беа злоставувани од докторот ќе добијат 500 милиони долари отштета

Н.Македонија - 17.05.2018

Универзитетот Мичиген и жртвите на сексуалното злоставување на Лери Насар, поранешен доктор на гимнастичарската репрезентација на САД и на универзитетскиот тим во Мичиген, постигнаа начелен договор според кој Универзитетот ќе им исплати 500 милиони ...

Универзитетот Мичиген ќе исплати 500 милиони долари за децата и жените кои биле злоставувани од Лери Насар

МКД - 16.05.2018

Универзитет Мичиген Стејт соопшти дека е постигнат договор со повеќе од 300 деца и жени кои биле сексуално злоставувани од лекарот Лери Насер Во најголемиот скандал за сексуално злоставување во спортската историја на САД, Лери Насар беше осуден на ...

Жртвите на докторот на американските гимнастичарки ќе добијат 500 милиони долари отштета

Сител - 17.05.2018

Универзитетот Мичиген и жртвите на сексуалното злоставување на Лери Насар, поранешен доктор на гимнастичарската репрезентација на САД и на универзитетскиот тим во Мичиген, постигнаа начелен договор според кој Универзитетот ќе им исплати 500 милиони ...

Жртвите на докторот на американските гимнастичарки ќе добијат 500 милиони долари отштета

CivilMedia - 17.05.2018

Универзитетот Мичиген и жртвите на сексуалното злоставување на Лери Насар, поранешен доктор на гимнастичарската репрезентација на САД и на универзитетскиот тим во Мичиген, постигнаа начелен договор според кој Универзитетот ќе им исплати 500 милиони ...

Жртвите на докторот на американските гимнастичарки ќе добијат 500 милиони долари отштета

Независен - 17.05.2018

САД -Универзитетот Мичиген и жртвите на сексуалното злоставување на Лери Насар, поранешен доктор на гимнастичарската репрезентација на САД и на универзитетскиот тим во Мичиген, постигнаа начелен договор според кој Универзитетот ќе им исплати 500 ...

Гимнастичарките кои беа злоставувани од докторот ќе добијат 500 милиони долари отштета

AKO - 17.05.2018

Жртвите на сексуалното злоставување од поранешниот доктор на гимнастичарската репрезентација на САД и на универзитетскиот тим во Мичиген Лери Насар, универзитетот ќе им исплати 500 милиони долари.