TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Не се казнуваат дискриминаторите во земјава – надлежните одлучуваат селективно и под политички притисок

Телма - 12.07.2019

Во Македонија се уште се дискриминира на различни основи. Надлежните не казнуваат – за осум години ниту еднаш не повеле постапка по службена должност против дискриминатор. Овие факти ги пишува во извештајот на невладините организации, кои ги ...

Комисијата за антидискриминација селективно одлучува за говорот на омраза

Нова ТВ - 12.07.2019

Комисијата за антидискриминација одлучувала селективно по претставките кои биле поднесени од граѓани или невладини организации – покажува Извештајот за имплементација на Законот за спречување и заштита од дискриминација 2011-2018 на Мрежата за ...

Комисијата работи под политички притисок – (Не)заштита од дискриминација по партиска директива

ТВ21 - 12.07.2019

Комисијата за заштита од дискриминација работи под партиско влијание, покажало истражувањето на Мрежата за заштита од дискриминација од 2011 до 2019 година. Многу од предметите во кои невладиниот сектор и граѓаните се пожалиле на дискриминација, ...

Дискриминацијата во пораст, предничат луѓе од власта

Алфа - 12.07.2019

Драстично зголемување на претставките за дискриминација во текот на 2018-та година, во однос на претходните години, а Комисијата која треба да оценува дали лицата се дискриминарани, според експертската јавност е на нивото на непрофесионална и ...

Досега не е поведена ниту една постапка по службена должност за заштита од дискриминација

Макфакс - 12.07.2019

Мрежата за заштита од дискриминација го промовираше извештајот за имплементацијата на Законот за спречување и заштита од дискриминација 2011-2018 . Целта на извештајот е да собере податоци за досегашното спроведување на Законот и анализирање за ...

Промоција на Извештајот за Законот за спречување и заштита од дискриминација

Локално - 12.07.2019

Мрежата за заштита од дискриминација денеска ќе го промовира Извештајот за имплементацијата на Законот за спречување и заштита од дискриминација (2011-2018). Извештајот има за цел да се оцени функционалноста на постојните правни и институционални ...

Дискриминацијата не се пријавува поради недовербата во институциите

Локално - 12.07.2019

Граѓаните не се дволно мотивирани да пријавуваат дискриминација и поради тоа потребни се дополнителни мерки во насока на нивно охрабрување за пријавување случаи на дискриминација и кршење на основните човекови права, покажува Извештајот за ...

Промоција на Извештајот за Законот за спречување и заштита од дискриминација

24Инфо - 12.07.2019

Мрежата за заштита од дискриминација денеска ќе го промовира Извештајот за имплементацијата на Законот за спречување и заштита од дискриминација (2011-2018). Извештајот има за цел да се оцени функционалноста на постојните правни и институционални ...

Граѓаните не пријавуваат дискриминација поради недовербата во институциите

+инфо - 12.07.2019

Граѓаните не се дволно мотивирани да пријавуваат дискриминација и поради тоа потребни се дополнителни мерки во насока на нивно охрабрување за пријавување случаи на дискриминација и кршење на основните човекови права, покажува Извештајот за ...

Промоција на Извештајот за имплементација на Законот за спречување и заштита од дискриминација

Макфакс - 12.07.2019

Мрежата за заштита од дискриминација денеска ќе го промовира Извештајот за имплементацијата на Законот за спречување и заштита од дискриминација (2011-2018). Промоцијата ќе се оддржи во 11 часот во Хотел Солун.

Дискриминацијата не се пријавува поради недовербата во институциите

Нова ТВ - 12.07.2019

Граѓаните не се дволно мотивирани да пријавуваат дискриминација и поради тоа потребни се дополнителни мерки во насока на нивно охрабрување за пријавување случаи на дискриминација и кршење на основните човекови права, покажува Извештајот за ...

Промоција на Извештајот за имплементација на Законот за спречување и заштита од дискриминација

Н.Македонија - 12.07.2019

Мрежата за заштита од дискриминација денеска ќе го промовира Извештајот за имплементацијата на Законот за спречување и заштита од дискриминација (2011-2018). Промоцијата ќе се оддржи во 11 часот во Хотел Солун.

Дискриминацијата не се пријавува поради недовербата во институциите

24Инфо - 12.07.2019

Граѓаните не се дволно мотивирани да пријавуваат дискриминација и поради тоа потребни се дополнителни мерки во насока на нивно охрабрување за пријавување случаи на дискриминација и кршење на основните човекови права, покажува Извештајот за ...

Денеска ќе биде промовиран Извештајот за Законот за спречување и заштита од дискриминација

MakPress - 12.07.2019

Мрежата за заштита од дискриминација денеска ќе го промовира Извештајот за имплементацијата на Законот за спречување и заштита од дискриминација (2011-2018). Извештајот има за цел да се оцени функционалноста на постојните правни и институционални ...

Дискриминацијата не се пријавува поради недовербата во институциите

Опсервер - 12.07.2019

Граѓаните не се дволно мотивирани да пријавуваат дискриминација и поради тоа потребни се дополнителни мерки во насока на нивно охрабрување за пријавување случаи на дискриминација и кршење на основните човекови права, покажува Извештајот за ...

Промоција на Извештајот за имплементација на Законот за спречување и заштита од дискриминација

Точка - 12.07.2019

Мрежата за заштита од дискриминација денеска ќе го промовира Извештајот за имплементацијата на Законот за спречување и заштита од дискриминација (2011-2018). Промоцијата ќе се одржи во 11 часот во хотелот „Солун“.

Дискриминацијата не се пријавува поради недовербата во институциите

ММС - 12.07.2019

Граѓаните не се дoволно мотивирани да пријавуваат дискриминација. Потребни се дополнителни мерки во насока на нивно охрабрување за пријавување случаи на дискриминација и кршење на основните човекови права – покажува Извештајот за имплементацијата на ...

Комисијата за заштита од дискриминација не повела ниту една судска постапка по службена должност

Независен - 12.07.2019

Граѓаните не се дволно мотивирани да пријавуваат дискриминација и поради тоа потребни се дополнителни мерки во насока на нивно охрабрување за пријавување случаи на дискриминација и кршење на основните човекови права, покажува Извештајот за ...

Досега не е поведена ниту една постапка по службена должност за заштита од дискриминација

Точка - 12.07.2019

Мрежата за заштита од дискриминација го промовираше извештајот за имплементацијата на Законот за спречување и заштита од дискриминација 2011-2018. Целта на извештајот е да собере податоци за досегашното спроведување на Законот и анализирање за ...

Граѓаните не се дволно мотивирани да пријавуваат дискриминација

MakPress - 12.07.2019

Граѓаните не се дволно мотивирани да пријавуваат дискриминација и поради тоа потребни се дополнителни мерки во насока на нивно охрабрување за пријавување случаи на дискриминација и кршење на основните човекови права, покажува Извештајот за ...

Дискриминацијата не се пријавува поради недоверба во институциите

Сител - 12.07.2019

Граѓаните не се дволно мотивирани да пријавуваат дискриминација и поради тоа потребни се дополнителни мерки во насока на нивно охрабрување за пријавување случаи на дискриминација и кршење на основните човекови права, покажува Извештајот за ...

Комисијата за заштита од дискриминација не повела ниту една постапка по службена должноста, а кај дел од  членовите ...

Либертас - 12.07.2019

Денес со почеток од 11 часот Мрежата за заштита од дискриминација го промовираше извештајот за имплементацијата на Законот за спречување и заштита од дискриминација 2011-2018 . Целта на извештајот е да собере податоци за досегашното спроведување на ...

Мрежа за заштита од дискриминација: Спроведување на Законот и избор на независни експерти се предуслов за ефективна ...

Радио МОФ - 13.07.2019

Доследното спроведување на Законот, изборот на независни експерти од областа како комисионери, гарантирање на соодветен буџет за работа се само дел од предусловите за ефикасна и ефективна заштита од дискриминација, согласно препораките на Европската ...