TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За седум години Албанија ја напуштиле 330.000 жители

Алсат-М - 13.02.2018

Во изминатите седум години, од 2011 до 2017-та, од Албанија емигрирале околу 330.000 лица. Како што јави дописникот ...

За седум години Албанија ја напуштиле 330.000 жители

Алфа - 13.02.2018

Овие податоците денеска ги соопшти албанскиот Државен институт за статистика, кои потврдуваат дека 28 години по првиот емиграциски бран, албанските граѓани се уште сакаат да ја напуштат земјата.

Во последните 7 години Албанија ја напуштиле 330 илјади граѓани

А1 On - 13.02.2018

Околу 330 илјади лица ја напуштиле Албанија во последниве седум години, објави албанскиот Државен институт за статистика. Овие бројки се поголеми од втората по бројност околија во Албанија, Фиер со 302 илјади жители или од околијата на Драч со 285 ...

За седум години Албанија ја напуштиле 330 илјади граѓани

Макфакс - 13.02.2018

Продолжува процесот на иселување на албанските државјани од нивната држава. Според податоците на Државниот Институт за статистика на Албанија, во периодот 2о11-2о17, бројот на иселените лица надвор од државата изнесува 33о илјади.

За седум години Албанија ја напуштиле 330.000 жители

Локално - 13.02.2018

Во изминатите седум години, од 2011 до 2017-та, од Албанија емигрирале околу 330.000 лица. Бројот на оние кои ја напуштиле земјата е еднаков или поголем од бројот на жители на втората по бројност околија Фиер со 302.000 жители и на околијата Драч со ...

СОСЕДНА ЗЕМЈА ЗАБРЗАНО СЕ ПРАЗНИ: Им заминале 330.000 граѓани

Фактор - 13.02.2018

330 илјади лица ја напуштиле Албанија во последниве седум години. Оваа информација ја објави албанскиот Државен институт за статистика. Тоа практично значи како цел еден регион од земјата да се исели.

За седум години Албанија ја напуштиле 330 илјади граѓани

Вечер - 13.02.2018

Продолжува процесот на иселување на албанските државјани од нивната држава. Според податоците на Државниот Институт за статистика на Албанија, во периодот 2о11-2о17, бројот на иселените лица надвор од државата изнесува 33о илјади.

За седум години Албанија ја напуштиле 330.000 жители

Сител - 13.02.2018

Во изминатите седум гoдини, од 2011 до 2017-та, од Албанија емигрирале околу 330.000 лица. Како што јави дописникот на МИА, бројот на оние кои ја напуштиле земјата е еднаков или поголем од бројот на жители на втората по бројност околија Фиер со ...

Земја од соседството забрзано се празни, им заминале 330.000 граѓани

Република - 13.02.2018

330 илјади лица ја напуштиле Албанија во последниве седум години. Оваа информација ја објави албанскиот Државен институт за статистика. Тоа практично значи како цел еден регион од земјата да се исели.

За седум години Албанија ја напуштиле 330 илјади граѓани

Точка - 13.02.2018

Продолжува процесот на иселување на албанските државјани од својата држава. Според податоците на државниот Институт за статистика на Албанија, во периодот 2011-2017 бројот на иселените лица надвор од државата изнесува 330 илјади.

За седум години Албанија ја напуштиле 330 илјади граѓани

Sky - 13.02.2018

Продолжува процесот на иселување на албанските државјани од својата држава. Според податоците на државниот Институт за статистика на Албанија, во периодот 2о11-2о17 бројот на иселените лица надвор од државата изнесува 33о илјади.

330 илјади граѓани ја напуштиле Албанија за седум години

А1 On - 13.02.2018

Продолжува процесот на иселување на албанските државјани од својата држава. Според податоците на државниот Институт за статистика на Албанија, во периодот 2011-2017 бројот на иселените лица надвор од државата изнесува 33о илјади.

За седум години Албанија ја напуштиле 330 илјади граѓани

Канал5 - 13.02.2018

Продолжува процесот на иселување на албанските државјани од својата држава. Според податоците на државниот Институт за статистика на Албанија, во периодот 2011-2017 бројот на иселените лица надвор од државата изнесува 330 илјади.

За седум години Албанија ја напуштиле 330 илјади граѓани

Локално - 13.02.2018

Продолжува процесот на иселување на албанските државјани од својата држава. Според податоците на државниот Институт за статистика на Албанија, во периодот 2011-2017 бројот на иселените лица надвор од државата изнесува 330 илјади.