TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Повторно актуелен безвременскиот проект за Чебрен и Галиште?

Алсат-М - 11.02.2019

Долгонајавуваниот терминал кај тетовското село Јажинце зависи од модернизацијата на патот кој води до граничен премин. Министерот за економија Крешник Бектеши, вели дека ова прашање ќе биде разгледувано и на следната меѓувладина седница на ...

Косово ќе зема природен гас од Македонија, наскоро заедничка канцеларија за царина

ТВ21 - 11.02.2019

Македонија и Косово наскоро ќе добијат заедничка царинска канцеларија, изјави министерот за економија, Крешник Бектеши, по средбата со неговиот колега од Косово, Ваљдрин Лука. „Работиме на заедничка гранична точка со Косово и таа точка ќе биде на ...

Бектеши-Лука: Односите меѓу Македонија и Косово на највисоко ниво досега

Макфакс - 11.02.2019

Македонско-косовските односи се на највисоко можно ниво досега, на повидок се нови заеднички проекти во енергетскиот сектор. Ваков е заклучокот од средбата што денеска ја остварија министерот за економија Крешник Бектеши и косовскиот министер за ...

На што ќе стават потпис Бектеши и неговиот косовски колега?

Фактор - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе прими делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој Валдрин Лука. Бектеши и Лука ќе одржат работен состанок и ќе потпишат Меморандум за разбирање во енергетскиот сектор ...

Косово ќе зема природен гас од Македонија, наскоро заедничка канцеларија за царина

4NEWS - 11.02.2019

Македонија и Косово наскоро ќе добијат заедничка царинска канцеларија, изјави министерот за економија, Крешник Бектеши, по средбата со неговиот колега од Косово, Ваљдрин Лука. „Работиме на заедничка гранична точка со Косово и таа точка ќе биде на ...

Бектеши-Лука: Односите меѓу Македонија и Косово на највисоко ниво досега

24Инфо - 11.02.2019

Македонско-косовските односи се на највисоко можно ниво досега, на повидок се нови заеднички проекти во енергетскиот сектор. Ваков е заклучокот од средбата што денеска ја остварија министерот за економија Крешник Бектеши и косовскиот министер за ...

Македонија и Косово ќе потпишат меморандум за соработка во енергетиката

А1 On - 11.02.2019

Министерот за економија, Крешник Бектеши денеска ќе прими делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој, Валдрин Лука. Бектеши и Лука според најавите ќе одржат работен состанок.

Македонија и Косово потпишаа меморандум за разбирање во енергетскиот сектор

ТВ21 - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска беше домаќин на делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој Валдрин Лука. На средбата од македонска страна присуствуваа и директорот и заменик на ЕЛЕМ, Драган Миновски и ...

Македонија и Косово ќе потпишат меморандум за сотаботка во енергетиката

24 Вести - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе прими делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој Валдрин Лука. Бектеши и Лука ќе одржат работен состанок и ќе потпишат Меморандум за разбирање во енергетскиот сектор ...

Бектеши-Лука: Македонско-косовските односи на највисоко можно ниво досега

А1 On - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска беше домаќин на делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој Валдрин Лука. На средбата од македонска страна присуствуваа и директорот и заменик на ЕЛЕМ, Драган Миновски и ...

Македонија и Косово ќе потпишат меморандум за соработка во енергетиката

Сител - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе прими делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој Валдрин Лука. Бектеши и Лука ќе одржат работен состанок и ќе потпишат Меморандум за разбирање во енергетскиот сектор ...

Македонија и Косово заеднички ќе аплицираат за грантови за гасификација на двете држави

Мета - 11.02.2019

Министерот за економија, Крешник Бектеши денеска беше домаќин на делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој, Валдрин Лука. Бектеши ги претставил актуелните енергетски проекти и можностите за заедничка соработка со ...

Бектеши-Лука: Односите меѓу Македонија и Косово на највисоко ниво досега

Денар - 11.02.2019

Македонско-косовските односи се на највисоко можно ниво досега, на повидок се нови заеднички проекти во енергетскиот сектор. Ваков е заклучокот од средбата што денеска ја остварија министерот за економија, Крешник Бектеши, и косовскиот министер за ...

Македонија и Косово ќе потпишат меморандум за соработка во енергетиката

+инфо - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе прими делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој Валдрин Лука. Бектеши и Лука ќе одржат работен состанок и ќе потпишат Меморандум за разбирање во енергетскиот сектор ...

Бектеши-Лука: Односите меѓу Македонија и Косово на највисоко ниво досега

Centar - 11.02.2019

Македонско-косовските односи се на највисоко можно ниво досега, на повидок се нови заеднички проекти во енергетскиот сектор. Ваков е заклучокот од средбата што денеска ја остварија министерот за економија, Крешник Бектеши, и косовскиот министер за ...

Македонија и Косово заедно ќе аплицираат за грантови за гасно поврзување на двете земји

Слободен Печат - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши и косовскиот министер за економски развој Валдрин Лука денеска во Скопје потпишаа Меморандум за соработка во областа на енергетиката со што се отвора можност за заедничко аплицирање за грантови пред ...

Македонија и Косово ќе потпишат меморандум за сотаботка во енергетиката

Вечер - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска ќе прими делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој Валдрин Лука. Бектеши и Лука ќе одржат работен состанок и ќе потпишат Меморандум за разбирање во енергетскиот сектор ...

Македонија и Косово заедно ќе аплицираат за грантови за гасно поврзување на двете земји

Локално - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши и косовскиот министер за економски развој Валдрин Лука денеска во Скопје потпишаа Меморандум за соработка во областа на енергетиката со што се отвора можност за заедничко аплицирање за грантови пред ...

Македонија и Косово ќе соработуваат во областа на енергетиката

Алфа - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши ќе прими делегација од Република Косово предводена од министерот за економски развој Валдрин Лука. Бектеши и Лука ќе одржат работен состанок и ќе потпишат Меморандум за разбирање во енергетскиот сектор меѓу ...

Македонија и Косово заедно ќе аплицираат за грантови за гасно поврзување на двете земји

Опсервер - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши и косовскиот министер за економски развој Валдрин Лука денеска во Скопје потпишаа Меморандум за соработка во областа на енергетиката со што се отвора можност за заедничко аплицирање за грантови пред ...

Македонија и Косово заедно ќе аплицираат за грантови за гасно поврзување на двете земји

Бриф - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши и косовскиот министер за економски развој Валдрин Лука денеска во Скопје потпишаа Меморандум за соработка во областа на енергетиката со што се отвора можност за заедничко аплицирање за грантови пред ...

Македонија и Косово заедно ќе аплицираат за грантови за гасно поврзување на двете земји

+инфо - 11.02.2019

Министерот за економија Крешник Бектеши и косовскиот министер за економски развој Валдрин Лука денеска во Скопје потпишаа Меморандум за соработка во областа на енергетиката со што се отвора можност за заедничко аплицирање за грантови пред ...