TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Со дендролошка анализа ќе се утврдува староста на наколната населба во Заливот на коските

А1 On - 13.06.2018

Управата за заштита на културното наследство и Центарот за истражување на предисторијата – Скопје во текот на наредниот месец ќе спроведуваат подводни и дендрохронолошки истражувања на остатоците од предисториската наколна населба на локалитетот ...

Во соработка со Универзитетот во Берн: Тајните на Заливот на коските ќе се истражуваат со најсовремени методи

Вечер - 13.06.2018

“Една од целите на истражувањата е приближувањето на археолошките проучувања и методи до пошироката јавност. На локалитетот секојдневно ќе има јавен час во рамките на кој методите на истражување ќе им бидат презентирани на гостите.

Подводно ќе се истражува локалитетот Залив на коските кај Градиште

Курир - 13.06.2018

Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) и Центарот за истражување на предисторијата – Скопје денеска организираат отворен ден со медиумите на локалитетот Плоча Миќов Град (Залив на коските) кај Градиште во Охрид по повод отпочнувањето ...

„Заливот на коските“ во Охрид ќе се истражува со нови софистицирани археолошки методи

Порта 3 - 14.06.2018

Предисториската наколна населба, локалитетот „Плоча-Миќов Град“ (Залив на коските) кај Градиште во Охрид, во текот на следниов месец ќе се истражува со нови софистицирани археолошки методи.

Подводно ќе се истражува локалитетот Залив на коските кај Градиште

Сител - 13.06.2018

Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) и Центарот за истражување на предисторијата – Скопје денеска организираат отворен ден со медиумите на локалитетот Плоча Миќов Град (Залив на коските) кај Градиште во Охрид по повод отпочнувањето ...

Подводно ќе се истражува локалитетот Залив на коските кај Градиште

Канал5 - 13.06.2018

Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) и Центарот за истражување на предисторијата – Скопје денеска организираат отворен ден со медиумите на локалитетот Плоча Миќов Град (Залив на коските) кај Градиште во Охрид.

Подводно ќе се истражува локалитетот Залив на коските кај Градиште

А1 On - 13.06.2018

Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) и Центарот за истражување на предисторијата – Скопје денеска организираат отворен ден со медиумите на локалитетот Плоча Миќов Град (Залив на коските) кај Градиште во Охрид по повод отпочнувањето ...

Подводно ќе се истражува локалитетот Залив на коските кај Градиште

Н.Македонија - 13.06.2018

Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) и Центарот за истражување на предисторијата – Скопје денеска организираат отворен ден со медиумите на локалитетот Плоча Миќов Град (Залив на коските) кај Градиште во Охрид по повод отпочнувањето ...

Подводно ќе се истражува локалитетот Залив на коските кај Градиште

Скопје24 - 13.06.2018

Управата за заштита на културното наследство (УЗКН) и Центарот за истражување на предисторијата – Скопје денеска организираат отворен ден со медиумите на локалитетот Плоча Миќов Град (Залив на коските) кај Градиште во Охрид по повод отпочнувањето ...