TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заб од праисториски предатор украден во Австралија

Курир - 13.03.2018

Заб од џиновска праисториска ајкула долг осум сантиметри е украден од локалитет во националниот парк на брегот Нангалу во западна Австралија. Фосилот припаѓал на вид џиновски океански грабливци – мегалодони, предци на денешните ајкули, кои изумреле ...

Вреден заб од огромен праисториски предатор украден во Австралија

Кајгана - 13.03.2018

Заб од џиновска праисториска ајкула долг осум сантиметри, украден е од сокриен локалитет во оддалечен национален парк во Западна Австралија. Фосилот припаѓал на видот џиновски океански грабливци – мегалодон, предок на денешните ајкули, кои изумреле ...

Вреден заб од праисториски предатор украден во Австралија...

Н.Македонија - 13.03.2018

Вреден заб од праисториски предатор украден во Австралија Заб од џиновска праисториска ајкула, долг осум сантиметри, е украден од локалитет во националниот парк на брегот Нангалу во западна Австралија.

Вреден заб од праисториски предатор украден во Австралија

А1 On - 13.03.2018

Заб од џиновска праисториска ајкула долг осум сантиметри е украден од локалитет во националниот парк на брегот Нангалу во западна Австралија. Фосилот припаѓал на вид џиновски океански грабливци – мегалодони, предци на денешните ајкули, кои изумреле ...

Вреден заб од праисториски предатор украден во Австралија

+инфо - 13.03.2018

Заб од џиновска праисториска ајкула долг осум сантиметри е украден од локалитет во националниот парк на брегот Нангалу во западна Австралија. Фосилот припаѓал на вид џиновски океански грабливци – мегалодони, предци на денешните ајкули, кои изумреле ...