TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Се подготвуваат радикални промени во Лигата на шампионите!

Спортски - 12.06.2019

Лигата на шампионите би можела да претрпи големи промени со оглед на тоа дека клубовите работат на тоа натпреварувањето да се прошири. УЕФА се соочува со притисок да се воведат промени, додека водечките европски клубови сакаат да обезбедат место во ...

Ништо нема да биде исто: Се подготвуваат радикални промени во Лигата на шампионите

Sport M - 12.06.2019

Лигата на шампионите може да биде предмет на големи промени со обзир на тоа дека клубовите работат на проширување на натпреварувањето. УЕФА се соочува со притисок да воведе промени, додека водечките европски клубови сакаат да обезбедат постојано ...

Се подготвуваат радикални промени во Лигата на шампионите

Слободен Печат - 12.06.2019

Најголемите европски екипи продолжуваат да вршат притисок врз УЕФА за промени во елитното натпреварување. Лигата на шампионите до 2024 година го задржува моменталниот формат на натпреварување, но потоа се очекуваат големи промени и тоа на барање на ...

Се подготвуваат радикални промени во ЛШ

TopSport - 12.06.2019

Радикални промени се подготвуваат во Лигата на шампионите, бидејќи УЕФА се соочува со стални притисоци од големите клубот кои сакаат да имаат загарантирани места во елитата, по урнекот на кошаркарската Евролига.