TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ЈП „Македонија пат“ меѓу најголемите должници кои не плаќаат данок

Фокус - 12.01.2019

Прва на „црната листа“ на УЈП веќе подолго време е „Отекс“ од Охрид чиј што долг достигна над 15 милиони евра, а втора е компанијата за автобуси Ел Дон Кастило Ангел со долг од 7,3 милиони евра.

Со долг од 5 милиони евра, „Македонија пат“ рекордер меѓу државните инстутуции за неплатени даноци

Алсат-М - 12.01.2019

На црната листа на должници кои не ги исполниле своите обврски до крајот на минатата година може да се видат многу познати компании од различни сектори, но исто така и некои јавни претпријатија кои со години не плаќаат даноци.

ИЛЈАДНИЦИ ДОЛЖНИЦИ ГО БИЛДААТ ДОЛГОТ: Кој должи најмногу на „црната листа“ на УЈП?

Фактор - 12.01.2019

Управата за јавни приходи ја објави првата должничка листа за оваа година. И повторно илјадници должници со милиони долгови. Прв „забетониран“ на црната листа на УЈП е охридски Отекс. Таа компанија има долг кој надмина 930 милиони денари.

Купишта пари за неплатен данок треба да собере УЈП

+инфо - 11.01.2019

Вкупниот нето долг изнесува 164, 6 милиони евра што е за 1,5 милиони евра повеќе од претходната листа. Фудбалските клубови „Вардар“ и „Металург“ се најдоа меѓу неплаќачите на данок на последната листа со должници на Управата за јавни приходи (УЈП).

Звучни имиња на бизнисмени, фирми и претпријатија на новата листа должници на УЈП

еМагазин - 11.01.2019

Познати бизнисмени и компани се најдоа на новата листа должници на Управата за јавни приходи ја објави листата на должници за долгови доспеани до 30.09.2018 и неплатени до 31.12.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на ...

ДОЛГОТ СЕ ТРУПА: Познати фирми и јавни претпријатија со милионски долгови на УЈП

Фактор - 11.01.2019

Илјадници должници со милиони долгови. Охридски Отекс со долг кој надмина 930 милиони денари не отстапува од првата позиција. Со нешто над 452 милиони денари долг втор на листата останува Ел Дон Кастило Ангел ДООЕЛ Експорт Импорт Скопје.

УЈП ја објави новата листа должници: Граѓани и фирми за даноци должат 164 милиони евра

еМагазин - 11.01.2019

Управата за јавни приходи ја објави листата на должници за долгови доспеани до 30.09.2018 и неплатени до 31.12.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини.

УЈП ја објави првата листа на должници за оваа година

Бизнис Инфо - 11.01.2019

Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави првата листа на должници за оваа година. На листата се најдоа физички и правни лица чии долгови се доспеани до 30.09.2018 и неплатени до 31.12.2018 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок ...

УЈП ја објави најновата листа на должници

ТВ21 - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

ИЛЈАДНИЦИ ДОЛЖНИЦИ: Кој должи најмногу на „црната листа“ на УЈП?

Скопје24 - 12.01.2019

Управата за јавни приходи ја објави првата должничка листа за оваа година. И повторно илјадници должници со милиони долгови. Прв „забетониран“ на црната листа на УЈП е охридски Отекс. Таа компанија има долг кој надмина 930 милиони денари.

УЈП ја објави најновата листа на должници

4NEWS - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

Ја имаме најновата листа со должници според УЈП

Friday.mk - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја покажа листата со број 1 должниците за 2019 година. Во оваа листа може да се најдат компании со долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален ...

Објавена листата: Ова се најголемите должници во Македонија

Press24 - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата со број 1 должниците за 2019 година. Во оваа листа може да се најдат компании со долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален ...

Проверете: УЈП ја објави најновата листа на должници

Република - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

УЈП ја објави најновата листа на должници

Скопје инфо - 08.03.2019

Управата за јавни приходи ја објави Листата на должници бр.02/2019 за долгови доспеани до 31.10.2018 и неплатени до 31.01.2019 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, ...

УЈП објавила листа со имиња и презимиња на граѓани и фирми кои што должат пари – списокот е јавно достапен и може да го ...

Centar - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата со број 1 должниците за 2019 година. Во оваа листа може да се најдат компании со долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален ...

УЈП ја објави најновата листа на должници

Бриф - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...

Oваа е најновата листа со должници според УЈП

МКД - 11.01.2019

Управата за Јавни приходи ја објави листата на должници број 1 за оваа 2019 година за долгови доспеани до 30 септември и неплатени до крајот на минатата година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително ...