TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рекордни 86.510 стогодишници живеат во Јапонија

Локално - 15.09.2021

Бројот на луѓе над сто години во Јапонија за првпат во историјата надмина 86.000 лица, пренесe Анадолија. Јапонското Министерство за здравство, труд и просперитет објави извештај за статистиката поврзана со стареењето на населението во земјата.

Во Јапонија во моменот живеат 86.510 луѓе кои имаат над 100 години

Бриф - 15.09.2021

Бројот на луѓе над сто години во Јапонија за првпат во историјата надмина 86.000 лица, пренесe Анадолија. Јапонското Министерство за здравство објави извештај за статистиката поврзана со стареењето на населението во земјата.

Јапонски рекорд: Во земјата живеат над 86.000 стогодишници

Вечер Прес - 15.09.2021

Бројот на луѓе постари од сто години во Јапонија за првпат во историјата надмина 86.000 лица, пренесe Анадолија. Јапонското Министерство за здравство, труд и просперитет објави извештај за статистиката поврзана со стареењето на населението во ...

Јапонија постави нов рекорд во бројот на стогодишници

Кумановски м. - 15.09.2021

Јапонија, која има најмногу стогодишници од сите земји во светот во однос на вкупното население, оваа година постави нов рекорд за бројот на луѓе чии години се изразени во трицифрен број. Бројот на стогодишници во Јапонија, земја позната по ...