TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

А1 On - 26.03.2020

Владата на денешната седница донесе и Уредба со законска сила за примена на Законот за земјоделско ...

Некои земјоделци ќе смеат да се движат и после 16 часот за време на викендов

Centar - 26.03.2020

На оваа седница, а во врска со Одлуката од 28-та седница за проширувањето на забраната за движење за време на викенд деновите во сабота и недела од 16:00 часот до 05:00 часот, е утврдено појаснување за ова ограничување кое се однесува на ...

Владата донесе Уредба со законска сила за примена на Законот за земјоделско земјиште.

Centar - 26.03.2020

На оваа седница Владата донесе Уредба со законска сила за примена на Законот за земјоделско земјиште. Согласно оваа Уредба, роковите кои се определени согласно Законот за земјоделското земјиште за донесување на одлука по отпочнати постапки со ...

Земјоделците на нива, производството на храна не смее да запре

Вечер - 25.03.2020

Земјоделците со дилема како да постапат во новонастанатата ситуација со појавата на ковид-19. Едни велат дека производството на храна не смее да запре и активностите ги спроведуваат во согласност со препораките на надлежните институции, другите сè ...

Земјоделците со посебна дозвола ќе одат на нива за време на викендите

+инфо - 26.03.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и го усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на ...

Нови одлуки од 29-тата седница на Владата

ТВ21 - 26.03.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на ...

Владата ги исклучи градинарите од полицискиот час

Независен - 26.03.2020

Владата на денешната седница, појасни дека исклучокот од утврдениот полициски час за време на викендот се однесува на земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности за одгледување на истите во овој период.

МОН работи на решение за е-настава за учениците кои немаат пристап до интернет

Фокус - 26.03.2020

Владата на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за справување со корона вирусот кој беше одржан денеска. Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната ...

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викенд

Фактор - 26.03.2020

Владата во врска со Одлуката од 28-та седница за проширувањето на забраната за движење за време на викенд деновите во сабота и недела од 16:00 часот до 05:00 часот, утврди појаснување за ова ограничување кое се однесува на земјоделците заради ...

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

iPortal - 26.03.2020

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти ...

Дел од земјоделците изземени од полицискиот час за викендот

Кумановски м. - 26.03.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на ...

Владата ја одржа 29-тата седница

Опсервер - 26.03.2020

Скопје, 26 март 2020 Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на ...

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Вечер - 26.03.2020

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти ...

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Сител - 26.03.2020

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти ...

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Либертас - 26.03.2020

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти ...

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Локално - 26.03.2020

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти ...

Нема да важи „викенд“ полицискиот час од 16 до 5 часот за земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури

Frontline - 26.03.2020

Владата на Република Северна Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на ...

Земјоделците со посебна дозвола ќе одат на нива за време на викендите

Република - 26.03.2020

Владата на Македонија на денешната 29-та седница го разгледа и го усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирусот.

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Либертас - 26.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

24Инфо - 26.03.2020

– Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти ...

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

МКД - 26.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

Со дозволи од МЗШВ земјоделците ќе се изземат од ограничувањето за движење за викендите

ММС - 26.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

Press24 - 26.03.2020

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти ...

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

Р.С.Европа - 26.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучи земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

Влада : Се координира донаторската помош за справување со коронавирусот

Канал5 - 26.03.2020

Владата на денешната 29-та седница го разгледа и усвои записникот од единаесеттиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на коронавирус Ковид-19.

Земјоделците и сточарите со посебни дозволи ќе можат да работат за време на полициски час

360 степени - 26.03.2020

За земјоделците кои имаат неодложни сезонски активности како оние кои одгледуваат раноградинарски култури, нема да важи полицискиот час за време на викенди кој почнува од 16 часот и трае до 5 часот, одлучи Владата на денешната седница.

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

iPortal - 26.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

24Инфо - 26.03.2020

– Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

Дел од земјоделците иземени од ограничувањето за движење за викенд деновите

OhridNews - 26.03.2020

Владата на денешната 29-та седница донесе ослука за измена на проширувањето на забраната за движење за време на викенд, сабота и недела, од 16:00 часот до 05:00 часот, во насока на појаснување за ова ограничување кое се однесува на земјоделците ...

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Курир - 26.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

Влада: Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Опсервер - 26.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

Скопје24 - 26.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучи земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

Алсат-М - 26.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучи земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

Дел од земјоделците се изземени од ограничувањето за движење за викендите

Kumanovo News - 26.03.2020

Во делот на исклучувањето на земјоделците од сите донесени одлуки, заклучоци, мерки и препораки на Владата, се допрецизира дека истиот се однесува на земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности за одгледување на ...

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

4NEWS - 26.03.2020

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти ...

МОН работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет

MakPress - 27.03.2020

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната 29-та владина седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, соопшти ...

За дел од земјоделците нема да важи полицискиот час преку викенд

MakPress - 27.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучува земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...

Полицискиот час во викендите нема да важи за дел од земјоделците

AKO - 27.03.2020

Во врска со Одлуката од 28-та седница за проширувањето на забраната за движење за време на викенд деновите во сабота и недела од 16:00 часот до 05:00 часот, е утврдено појаснување за ова ограничување кое се однесува на земјоделците заради ...

За земјоделците нема да важи полицискиот час за време на викенд

Скопје инфо - 27.03.2020

Владата на денешната седница го утврди појаснувањето на одлуката за забраната на движење за време на викендите, поточно од овие одлуки и мерки ги исклучи земјоделците што одгледуваат раноградинарски култури и имаат неодложни активности во овој ...