TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Црвената боја „ЗАШТИТЕН ЗНАК“ на мерните станици во државава

Слободен Печат - 16.12.2019

Во Струмица се измерени рекордни 362 µg/m3, додека мерната станица во Битола покажува висока концентрација на ПМ честички, дури 242 µg/m3. Мерните станици ова попладне се обоени во аларманта црвена боја, што е знак дека загаденоста на воздухот е на ...

Загаденоста на воздухот на ниско ниво, најзагадено кај Ректоратот

Слободен Печат - 08.11.2019

Погледнете кои општини се најзагадени утрово. Мерните станици во земјава покажуваат дека утринава загаденоста на воздухот е на ниско ниво, а најзагаден е кај Ректоратот, додека веднаш потоа следуваат Миладиновци и општина Центар, па Ѓорче Петров, ...

Во Скопје утрово повторно најзагадено кај Ректорат

Скопје инфо - 08.11.2019

Благодарение на врнежливото и ветровите време загадувањето во главниот град е на пониско ниво, па скопјани последниве неколку дена можат да земат здив. Утрово индексите на мерните станици се под дозволената граница од 50, а денеска квалитетот на ...