TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ни доаѓа големиот празник Водици, не е доволно да земете света вода

Курир - 15.01.2022

Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека во очи овој празник на полноќ се исполнуваат сите желби. Бројни верници на Богојавление одат во црква по света вода со која домашните потоа ќе ...

Ни доаѓа големиот празник Водици, не е доволно да земете света вода

Пулс24 - 15.01.2022

Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека во очи овој празник на полноќ се исполнуваат сите желби. Бројни верници на Богојавление одат во црква по света вода со која домашните потоа ќе ...

19 јануари – Богојавление (Водици) неработен ден за православните граѓани

4NEWS - 15.01.2022

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ” бр.21/98 и 18/07), 19 јануари 2022 година (среда), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната ...

Богојавление неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Тера - 15.01.2022

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците, 19 јануари 2022 година (среда), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед.

Богојавление неработен ден за граѓаните од православната вероисповед

Zoom - 15.01.2022

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците, 19 јануари 2022 година (среда), Богојавление (Водици), е неработен ден за граѓаните од православната вероисповед.

Од времето на Водици зависи какво време ќе имаме цела година!

Курир - 14.01.2022

Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека воочи овој празник на полноќ се исполнуваат сите желби. Бројни верници на Богојавление одат во црква по света вода со која домашните потоа ќе ...

Од времето на Водици зависи какво време ќе имаме цела година!

Нетпрес - 14.01.2022

Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека воочи овој празник на полноќ се исполнуваат сите желби. Бројни верници на Богојавление одат во црква по света вода со која домашните потоа ќе ...

Од времето на Водици зависи какво време ќе имаме цела година!

Zoom - 14.01.2022

Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека воочи овој празник на полноќ се исполнуваат сите желби. Бројни верници на Богојавление одат во црква по света вода со која домашните потоа ќе ...

Од времето на Водици зависи какво време ќе имаме цела година!

Press24 - 14.01.2022

Богојавление е ден кога според преданието, божјиот глас објавил дека Исус е негов син и се верува дека воочи овој празник на полноќ се исполнуваат сите желби. Бројни верници на Богојавление одат во црква по света вода со која домашните потоа ќе ...