TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Минималната да порасне на 60 отсто од просечната плата, бара ССМ

Фактор - 27.02.2021

Со растот на просечната плата да расте и минималната плата, бараат од Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ). ССМ соопшти дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во ...

ССМ: Минималната плата да порасне на 60% од просечната

Локално - 27.02.2021

Просечната плата во Македонија покрива околу 70% од синдикалната минимална кошничка. Ако се земе во предвид дека синдикалната минимална кошничка за јануари 2021 година изнесува 33.650 од кои само за храна и пијалоци треба да се издвојат најмалку 14 ...

Битиќи: Очекуваме до јуни да стигнеме до просечна плата од 30.000 денари

Press24 - 26.02.2021

Заменикот на Претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, гостуваше во емисијата „Утрински брифинг“, на Слободна ТВ, кадешто зборуваше за повеќе актуелни теми, помеѓу кои и ...

Битиќи: Просечната плата ќе продолжи да расте

PressingTV - 26.02.2021

Заменикот на Претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи , гостуваше во емисијата „Утрински брифинг”, на Слободна ТВ , кадешто зборуваше за пове ќе актуелни теми, помеѓу кои ...

Битиќи: Просечната плата ќе продолжи да расте

Frontline - 26.02.2021

Заменикот на Претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи , гостуваше во емисијата „Утрински брифинг“, на Слободна ТВ , кадешто зборуваше за пове ќе актуелни теми, помеѓу кои ...

Битиќи: Просечната плата ќе продолжи да расте, ако се влоши епидемиолошката состојба ќе делуваме со нови мерки

Опсервер - 26.02.2021

– Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи о чекува во јуни годинава кога се заокружуваат 4 години од владењето на оваа Влада, просечната плата да стаса до 30.000 денари. Показателите за јануари и февруари, како што вели, се оптимистички.

Битиќи во „Утрински брифинг“ – Просечната плата ќе продолжи да расте

Скопје1 - 26.02.2021

Заменикот на Претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, гостуваше во емисијата „Утрински брифинг“, на Слободна ТВ, кадешто зборуваше за повеќе актуелни теми, помеѓу кои и ...

Битиќи: Просечната плата ќе продолжи да расте, ако се влоши епидемиолошката состојба ќе делуваме со нови мерки

iPortal - 26.02.2021

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи очекува во јуни годинава кога се заокружуваат 4 години од владењето на оваа Влада, просечната плата да стаса до 30.000 денари. Показателите за јануари и февруари, како што вели, се оптимистички.

Битиќи: Просечната плата ќе продолжи да расте, ако се влоши епидемиолошката состојба ќе делуваме со нови мерки

Бизнис Вести - 26.02.2021

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи очекува во јуни годинава кога се заокружуваат 4 години од владењето на оваа Влада, просечната плата да стаса до 30.000 денари. Показателите за јануари и февруари, како што вели, се оптимистички.

Просечната плата ќе продолжи да расте, до јуни ќе биде 30.000 денари, вели Битиќи

Независен - 26.02.2021

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи о чекува во јуни годинава кога се заокружуваат 4 години од владењето на оваа Влада, просечната плата да стаса до 30.000 денари. Показателите за јануари и февруари, како што вели, се оптимистички.

Битиќи: Просечната плата расте, но ако се влоши епидемиолошката состојба ќе делуваме со нови мерки

Република - 26.02.2021

Вицепремиерот за економски прашања, Фатмир Битиќи, очекува во јуни годинава просечната плата да стигне до 30.000 денари. како што вели, показателите за јануари и февруари биле оптимистички.

Битиќи: Просечната плата ќе продолжи да расте

Локално - 26.02.2021

Заменикот на Претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, гостуваше во емисијата „Утрински брифинг”, на Слободна ТВ, кадешто зборуваше за повеќе актуелни теми, помеѓу кои и ...

Битиќи: Просечната плата ќе продолжи да расте, ако се влоши епидемиолошката состојба ќе делуваме со нови мерки

Вечер Прес - 26.02.2021

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи о чекува во јуни годинава кога се заокружуваат 4 години од владењето на оваа Влада, просечната плата да стаса до 30.000 денари. Показателите за јануари и февруари, како што вели, се оптимистички.

Битиќи: Просечната плата ќе продолжи да расте

Нова ТВ - 26.02.2021

Заменикот на Претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, гостуваше во емисијата „Утрински брифинг”, на Слободна ТВ, кадешто зборуваше за повеќе актуелни теми, помеѓу кои и ...

ССМ: Со растот на просечната плата да расте и минималната

Frontline - 26.02.2021

ССМ во допис до медиумите посочува дека и денес, како и кога почнале да ја пресметуваат синдикалната минимална кошничка, податоците се исти – просечната плата во земјава покрива околу 70 проценти од синдикалната минимална ...

ССМ: Со растот на просечната плата да расте и минималната

Бизнис Вести - 26.02.2021

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) информира дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во сите европски држави.

ССМ: Работник кој зема минимална плата заработува само за храна и за вода

Press24 - 26.02.2021

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) информира дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во сите европски држави.

ССМ: Со растот на просечната плата да расте и минималната

Вечер Прес - 26.02.2021

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) информира дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во сите европски држави.

ССМ: Со растот на просечната плата да расте и минималната

Сител - 26.02.2021

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) информира дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во сите европски држави.

Работник кој работи за минимална плата заработува само за леб и за вода, велат од ССМ

Локално - 26.02.2021

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) информира дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во сите европски држави.

ССМ: Со растот на просечната плата да расте и минималната

MakPress - 27.02.2021

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) информира дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во сите европски држави.

ССМ: Со растот на просечната плата да расте и минималната

Скопје инфо - 27.02.2021

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) информира дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во сите европски држави.

ССМ: Минималната плата да порасне на 60% од просечната

Република - 27.02.2021

Просечната плата во Македонија покрива околу 70% од синдикалната минимална кошничка. Ако се земе во предвид дека синдикалната минимална кошничка за јануари 2021 година изнесува 33.650 од кои само за храна и пијалоци треба да се издвојат најмалку 14 ...

ССМ: Минималната плата да се покачи на барем 60% од просечната

Скопје инфо - 27.02.2021

Просечната плата во Македонија покрива околу 70% од синдикалната минимална кошничка. Ако се земе предвид дека синдикалната минимална кошничка за јануари 2021 година изнесува 33.650 од кои само за храна и пијалоци треба да се издвојат најмалку 14 000 ...

Минималната да порасне на 60 отсто од просечната плата, бара ССМ

Frontline - 27.02.2021

ССМ соопшти дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во сите европски држави. Објаснуваат дека и денес, како и кога почнале да ја пресметуваат синдикалната минимална ...

ССМ: Со растот на просечната плата да расте и минималната

24Инфо - 26.02.2021

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) информира дека се залага минималната плата да порасне на 60 отсто од просечната плата затоа што е тоа европска тенденција и случај во сите европски држави.

Битиќи во „Утрински брифинг” – Просечната плата ќе продолжи да расте

24Инфо - 26.02.2021

Заменикот на Претседателот на Владата, задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи , гостуваше во емисијата „Утрински брифинг”, на Слободна ТВ , кадешто зборуваше за пове ќе актуелни теми, помеѓу кои ...