TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бајага за разводот по 33 години брак: „Беше одамна за да се сеќавам“

Пулс24 - 10.08.2022

Пред неколку недели низ регионот се прошири веста дека Момчило Бајагиќ Бајага се развел од сопругата Емилија по 33 години брак. Музичарот отсекогаш го држеше својот приватен живот подалеку од очите на јавноста, а сега првпат проговори за разводот.

Добра идеја или не? ПРЕДНОСТИ И НЕДОСТАТОЦИ на заедничкиот живот пред брак

Екран - 09.08.2022

Дали размислувате за заеднички живот пред брак? Не толку одамна беше незамисливо двајца луѓе кои не се во брак да живеат заедно. Заедничкиот живот на невенчаните парови беше еднаков на грев. За среќа, денес многу работи се поинакви.

Избегнете ги овие критични фази: Во бракот се споделува среќа, но и проблеми

Курир - 09.08.2022

Добриот брак значи работа на себе, толеранција и компромис. Сите имаат проблеми и недоразбирања во бракот, но понекогаш се чувствувате како да е најлесно да се откажете. Но, доколку сте ги надминале следниве неколку наведени непријатни фази, вашиот ...

Никој никого веќе не трпи или…? Зошто се повеќе пукаат браковите на партнери над 50 години

ММС - 09.08.2022

Во последните две децении, стапката на разводи во Америка е двојно зголемена кај луѓето на возраст од 50 и повеќе години. Во 1990 година, брачните двојки од оваа возрасна група се само еден од 10 разводи.

ЗГОЛЕМЕН БРОЈОТ НА РАЗВОДИ, А ЖЕНИТЕ ПРВИ ГО ИНИЦИРААТ: Поради овие причини ставаат крај на се – ПАРИТЕ НЕ СЕ ГЛАВЕН ...

Во Центар - 09.08.2022

Истражувањата покажаа дека повеќе жени поднесуваат барање за развод отколку мажи! Една од најтешките одлуки е да се стави крај на бракот, особено на бракот кој постои 20, 30 или повеќе години.