TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кога е подобро да се полеваат градината и цвеќињата, наутро или навечер?

Слободен Печат - 12.06.2024

Наводнувањето на растенијата и цвеќињата во вистинско време ќе им помогне да растат побрзо и да не се исушат во летните денови. Многумина веруваат дека утринското наводнување е подобро од вечерното наводнување. Сепак, одговорот не е толку едноставен.

Ова растение треба да го има во секоја куќа: Се смета дека носи пари, но внимавајте на една работа

Попара - 11.06.2024

Ова е едно од најпопуларните растенија за во затворен простор, расте брзо и лесно и е долговечно, но има една работа на која треба да внимавате доколку го украсува и вашиот дом. Дрвото на пари (лат.

СЕ ВЕРУВА ОВА РАСТЕНИЕ ДЕКА НА ЖЕНИТЕ ИМ НОСИ СРЕЌА: Само во 1 случај се поклонува на невенчаните

Градина - 11.06.2024

Многу интересна приказна е поврзана со Спатифилум, домашно растение. Имено, се верува дека цветот „женска среќа“ на својот сопственик му носи среќа, особено во љубовта. Легендата вели дека овие цвеќиња во саксии имаат навистина магична моќ: им ...

Ова растение им носи среќа на жените, носи многу интересна тајна симболика

4NEWS - 11.06.2024

Spatiphyllum е едно од најпопуларните растенија во затворен простор, а на многумина им е попознато по името женска среќа. Многу верувања се поврзуваат со ова растение, а се смета за идеален подарок за некој што сака да најде сродна душа или како ...

ВИДЕО | Кога треба да ги полевате растенијата во лето? Градинар го открива точното време, во спротивно ќе ви се исушат

Слободен Печат - 10.06.2024

Се приближуваме до периодот на големи горештини, кои можат да бидат опасни по нашите растенија. Правилното и редовно наводнување е клучен фактор за нивниот опстанок, истакнува градинарот Дејан Драгичевиќ.

СЕ ВЕРУВА ОВА РАСТЕНИЕ ДЕКА НА ЖЕНИТЕ ИМ НОСИ СРЕЌА: Само во 1 случај се поклонува на невенчаните

Lady - 11.06.2024

Многу интересна приказна е поврзана со Спатифилум, домашно растение. Имено, се верува дека цветот „женска среќа“ на својот сопственик му носи среќа, особено во љубовта. Легендата вели дека овие цвеќиња во саксии имаат навистина магична моќ: им ...

Ова растение треба да го има во секоја куќа: Носи среќа и пари, но мора да бидете внимателни

Курир - 11.06.2024

Дрвото на пари треба редовно да се полева, но треба да внимавате да не го полевате премногу често. Ова е едно од најпопуларните растенија за во затворен простор, расте брзо и лесно, а долго трае, но има една работа на која треба да внимавате доколку ...

Ова растение треба да го има во секоја куќа: Носи среќа и пари, но мора да бидете внимателни

Press24 - 11.06.2024

Ова е едно од најпопуларните растенија за во затворен простор, расте брзо и лесно, а долго трае, но има една работа на која треба да внимавате доколку го украсува и вашиот дом. Дрвото на пари (лат.