TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ќе се одржи 29 – от Меѓународен фестивал ТЕХО 2020

ММС - 16.09.2020

Освен од Македонија на фестивалот ќе настапат учесници од Србија Косово и Бугарија. Фестивалот ќе започне во недела на 20 септември со почеток во 13 часот. Зоран ...

Во недела почнува Меѓународниот хорски фестивал на православна духовна музика

Опсервер - 16.09.2020

Тетово, 16 септември 2020 () – По 29-ти пат во недела ќе се одржи годинашното издание на фестивалот на хорска музика „Тетовски хорски одѕиви“ (ТЕХО), соопштија денеска на прес-конференција организаторите.

Во недела почнува Меѓународниот хорски фестивал на православна духовна музика

Канал5 - 16.09.2020

По 29-ти пат во недела ќе се одржи годинашното издание на фестивалот на хорска музика „Тетовски хорски одѕиви" (ТЕХО), соопштија денеска на прес-конференција организаторите. Ова издание на ТЕХО ќе се одржи во духовно-културниот центар „Кирил ...

Во недела почнува Меѓународниот хорски фестивал на православна духовна музика

Либертас - 16.09.2020

По 29-ти пат во недела ќе се одржи годинашното издание на фестивалот на хорска музика „Тетовски хорски одѕиви“ (ТЕХО), соопштија денеска на прес-конференција организаторите. Ова издание на ТЕХО ќе се одржи во духовно-културниот центар „Кирил ...

Во недела почнува Меѓународниот хорски фестивал на православна духовна музика

MakPress - 16.09.2020

По 29-ти пат во недела ќе се одржи годинашното издание на фестивалот на хорска музика „Тетовски хорски одѕиви“ (ТЕХО), соопштија денеска на прес-конференција организаторите. Ова издание на ТЕХО ќе се одржи во духовно-културниот центар „Кирил ...