TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Културен перформанс „Простор за разговор“ во Битола

А1 On - 23.05.2024

Во рамки на проектот „Простор за разговор“, невладината организација ХЕРА денеска во Битола приреди културен перформанс, чија цел е подигнување на свеста за родовата еднаквост. Проектот „Простор за разговор“ овозможува преку уметност, танц, театар и ...

Зафировска: Половина од работоспособните жени се невработени и работат бесплатно по дома

Локално - 22.05.2024

Ана Зафировска, новинарка и активистка, која го модерираше настанот „Простор за разговор“ во Велес, повикувајќи се на податоци од Реактор истакна дека за еднa заедница да се идентификува како демократска потребно е да се имаат во предвид потребите ...

„Простор за разговор“ – проект за јакнење на родовата еднаквост на културната сцена во шест градови

Градска - 22.05.2024

Со серија културни настани кои ќе се одржат во шест градови во државата од 22ри мај до почетокот на јуни, ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување во соработка со Интерарт културниот центар, ќе ја подигаат свеста за родовата ...

Младите од Велес отворено зборуваа за предрасудите за родова еднаквост

Мета - 22.05.2024

На културната сцена во Велес денеска беше изведен перформанс како дел од настанот „Простор за разговор“, чија основна цел е рушење на стереотипите и подигање на свеста за родовата еднаквост.

„Простор за разговор“ во Велес: Културната сцена може да биде двигател кон позитивни промени во насока на родова ...

Бизнис Вести - 22.05.2024

За еднa заедница да се идентификува како демократска потребно е да се имаат во предвид потребите на сите граѓанки и граѓани во креирањето, носењето и спроведувањето политики, вели Ана Зафировска, новинарка и активистка, која го модерираше настанот ...

„Простор за разговор“ во Велес: Културната сцена може да биде двигател кон позитивни промени во родовата еднаквост

Рацин - 22.05.2024

За еднa заедница да се идентификува како демократска потребно е да се имаат во предвид потребите на сите граѓанки и граѓани во креирањето, носењето и спроведувањето политики, вели Ана Зафировска, новинарка и активистка, која го модерираше настанот ...

„Простор за разговор“ во Велес: Културната сцена може да биде двигател кон позитивни промени во насока на родова ...

MakPress - 23.05.2024

За еднa заедница да се идентификува како демократска потребно е да се имаат во предвид потребите на сите граѓанки и граѓани во креирањето, носењето и спроведувањето политики, вели Ана Зафировска, новинарка и активистка, која го модерираше настанот ...

Ги рушиме стереотипите градејќи свест за родова еднаквост и сечија припадност кон заедницата

Press24 - 23.05.2024

Со културниот перформанс како дел од настанот „Простор за разговор“, денеска во Домот на културата во Битола ја подигнавме свеста за родовата еднаквост. Настанот е дел од проектот „Простор за разговор“ со кој преку уметност, танц, театар и филм ...