TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Крај за поддршката за Windows 7

Локално - 14.01.2020

Microsoft денес ја прекинува проширената поддршка за Windows 7 за редовни корисници. Почнувајќи од 15 јануари, ќе бидат прикажувани предупредувања за целосните ризици од користење на „застарената“ платформа.

Дојде крајот на Windows7, а еве што треба да направите!

Слободен Печат - 14.01.2020

Microsoft повеќе не нуди подршка и ажурирање за старите Windows7. Тие и понатака ќе работат, но сега се многу повеќе несигурни. За користењето на Windows да биде сигурно, најдобар совет е надоградбата со Windows10 оперативниот систем.

Windows 7 е мртов, да живее Windows 10!

Кајгана - 14.01.2020

Microsoft од денеска веќе не пружа техничка поддршка за Windows 7 за да може да се посвети на нови технологии. Затоа експертите советуваат корисниците на Windows 7 да направат надградба на своите оперативни системи.

Од денес нема повеќе поддршка за Windows 7

IT.mk - 14.01.2020

Денес е последната ден на поддршка за Windows 7 оперативниот систем. Microsoft ја прекинува поддршката за постариот оперативен систем за да може да се фокусира на поновите верзии на Windows, а корисниците на Windows 7 ги повика да се префлат на ...

Денеска официјално завршува поддршката за стариот и најмногу популарен Windows 7

Smartportal - 14.01.2020

Ова значи дека овој оперативен систем веќе нема да добива никакви надградби и ажурирања, па корисниците кои ќе продолжат да го користат ризикуваат изложеност на безбедносни пропусти Како што беше познато целата измината година , дојде денот кога ...

Microsoft од денеска ја прекинува поддршката за Windows 7

USB - 14.01.2020

Windows 7 од денеска остана без поддршка, што значи дека повеќе нема да има закрпи и ажурирања за неколку милиони корисници, кои се уште сметаат на оваа верзија на оперативниот систем. Корисниците на персонални компјутери кои работат со Windows 7 ...

Windows 7 дефинитивно заминува во историјата

Слободен Печат - 14.01.2020

Корисниците на персонални компјутери кои работат со „Windows 7“ треба да инсталираат понов систем за да избегнат евентуално хакирање бидејќи системот за поддршка на тој софтвер е прекинат.

Google ќе го поддржува Chrome на Windows 7 до средината на 2021. година

USB - 13.01.2020

Од утре Microsoft повеќе нема да нуди официјална поддршка за Windows 7 оперативниот систем. Меѓутоа, тука и натаму е прашањето што ќе биде достапно во вид на екстерни апликации, вклучувајќи го и најпопуларниот веб прегледник на светот – Chrome.

Виндос 7 дефинитивно заминува во историјата

Студенти - 14.01.2020

Корисниците на персонални компјутери кои работат со „Windows 7“ треба да инсталираат понов систем за да избегнат евентуално хакирање бидејќи системот за поддршка на тој софтвер е прекинат.

Microsoft ја прекинува проширената поддршка за Windows

ЗаЗабава - 15.01.2020

Microsoft денес ја прекинува проширената поддршка за Windows 7 за редовни корисници. Почнувајќи од 15 јануари, ќе бидат прикажувани предупредувања за целосните ризици од користење на „застарената“ платформа.