TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ниту атомска бомба не би нè спасила: Анализата на NASA за можен удар на астероид во Земјата е загрижувачка

Точка - 04.05.2021

Огромна карпа би го погодила подрачјето кое што го опфаќаат Чешка, Германија, Австрија, Словенија и Хрватска. Американските и европските научници тврдат дека ниту атомска бомба не би можела да го запре огромниот астероид, доколку би се нашол на ...

„Ништо нема да нè спаси“: Анализата на НАСА за можното влијание на астероидот на Земјата

Курир - 04.05.2021

Американски и европски научници тврдат дека дури и атомска бомба не можела да запре огромен астероид доколку се наоѓа во орбитата на Земјата. Во симулираната вежба учествуваа и експерти на НАСА, а целта беше да се запре катастрофата што ќе го снајде ...

Симулација на НАСА: Не постои начин да се спречи удар на голем астероид

Локално - 04.05.2021

Голема симулација извршена од НАСА покажува дека човештвото во моментов не е во состојба да се заштити од удар на голем астероид и дека единственото решение е да се евакуира населението од местото каде што ќе се случи ударот.