TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Одбележана 76-годишнината од првото ослободување на Кичево

Н.Македонија - 11.09.2019

Со скромна свечeност, денес беше одбележана 76-годишнината од првото ослободување на Кичево, првоослободениот град во земјава, кој за време на НОВ бил ослободуван дури пет пати, а последното ослободување се случило на 15 ноември 1944 година.

Во Кичево одбележан Денот на ослободувањето „11-Септември”

Опсервер - 11.09.2019

Со интонирањење на химната и подигнување на знамето на Кичевско-Мавровскиот партизански одред пред музејот „Западна Македонија во НОВ“ во Кичево претставници на боречката организација и од локалната самоуправа го одбележаа Денот на ослободувањето на ...

Во Кичево одбележан Денот на ослободувањето „11-Септември”

Сител - 11.09.2019

Со интонирањење на химната и подигнување на знамето на Кичевско-Мавровскиот партизански одред пред музејот „Западна Македонија во НОВ“ во Кичево претставници на боречката организација и од локалната самоуправа го одбележаа Денот на ослободувањето на ...

Во Кичево одбележан Денот на ослободувањето „11-Септември”

4NEWS - 11.09.2019

Со интонирањење на химната и подигнување на знамето на Кичевско-Мавровскиот партизански одред пред музејот „Западна Македонија во НОВ“ во Кичево претставници на боречката организација и од локалната самоуправа го одбележаа Денот на ослободувањето на ...

Во Кичево одбележан Денот на ослободувањето „11-Септември”

MakPress - 11.09.2019

Со интонирањење на химната и подигнување на знамето на Кичевско-Мавровскиот партизански одред пред музејот „Западна Македонија во НОВ“ во Кичево претставници на боречката организација и од локалната самоуправа го одбележаа Денот на ослободувањето на ...