TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во кавадаречкото село Ресава продолжува вековната традиција на славење на Василица

Слободен Печат - 14.01.2021

Во кавадаречкото село Ресава продолжува повеќевековната традиција на славење на Василица. Се спремаат џоломарски пишии, а традиционално неколкумина мажи под маски со клопотарци и стапови прават врева и ги бркаат лошите духови, правејќи место за ...

Традицијата продолжува, џоломарите утре ќе бркаат лоши духови од Тиквешијата

MakPress - 14.01.2021

И покрај пандемијата традицијата продолжува, џоломарите утре ќе бркаат лоши духови од Тиквешијата. Како што потврдија за МИА џоломарските групи, традицијата ќе продолжи во селата Бегниште и Ресава, а заради Ковид-19 е откажан годинашниов настан во ...

Во кавадаречкото село Ресава продолжува вековната традиција на славење на Василица

MakPress - 14.01.2021

Во кавадаречкото село Ресава продолжува повеќевековната традиција на славење на Василица. Се спремаат џоломарски пишии, а традиционално неколкумина мажи под маски со клопотарци и стапови прават врева и ги бркаат лошите духови, правејќи место за ...

Традицијата продолжува, џоломарите утре ќе бркаат лоши духови од Тиквешијата

Вечер Прес - 13.01.2021

И покрај пандемијата традицијата продолжува, џоломарите утре ќе бркаат лоши духови од Тиквешијата. Како што потврдија за МИА џоломарските групи, традицијата ќе продолжи во селата Бегниште и Ресава, а заради Ковид-19 е откажан годинашниов настан во ...