TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Facebook целосно романтичен за Валентин само за паровите

Телефони.мк - 14.02.2018

Facebook ќе им овозможи на корисниците кои се во врска практично да го прослават денот на вљубените со специјализиран изглед на Messenger и креирање на заеднички чат кој ќе може да се персонализира со посебни емотикони, никови, бои и слични украси ...

„Месинџер“ има изненадување за паровите

Факултети - 14.02.2018

Некои од новитетите се промени во изгледот, додека некои знаат навистина да изненадат и да потсетат дека „Фејсбук“ секогаш набљудува што се случува со своите корисници. Откако ќе потврдите дека сте во врска со некого, четот автоматски ќе се отвори ...

Фејсбук воведе нови опции за заљубени

365 - 14.02.2018

Непосредно пред Денот на вљубените, Фејсбук воведе нови опции во апликацијата Messenger, резервирани за профилите на новите парови. Некои од новитетите се само бескорисни промени во изгледот, други можеби се и корисни, но и едните и другите ќе ве ...

Бактерии, комарци, нозе – стигнуваат повеќе од 150 нови емотикони

Иновативност - 13.02.2018

Популарното писмо со емотикони, смајли или емоџи годинава официјално се проширува со дури 157 нови знаци. Конзорциумот одговорен за избор на емотикони на сите платформи, Unicode, ги одобри новите знаци откако неколку месеци се работеше на нивниот ...

Фејсбук ја испробува новата опција која нема да им се допадне на многумина

Press24 - 13.02.2018

Фејсбук започна со тестирањето на “даун воут” опцијата, односно пријавување на неадекватни коментари, пишува “Tech Crunch”. Сепак, постои страв меѓу корисниците дека таа опција само му дава ветер во грб на интернет насилниците.

Бактерии, комарци, нозе – стигнуваат повеќе од 150 нови емотикони (ВИДЕО)

USB - 14.02.2018

Популарното писмо со емотикони, смајли или емоџи годинава официјално се проширува со дури 157 нови знаци. Конзорциумот одговорен за избор на емотикони на сите платформи, Unicode, ги одобри новите знаци откако неколку месеци се работеше на нивниот ...

Фејсбук ја испробува новата опција која нема да им се допадне на многумина, но воведува и 157 нови емотикони

Скопје24 - 13.02.2018

Фејсбук започна со тестирањето на “даун воут” опцијата, односно пријавување на неадекватни коментари, пишува “Tech Crunch”. Сепак, постои страв меѓу корисниците дека таа опција само му дава ветер во грб на интернет насилниците.

Фејсбук ја испробува новата опција која нема да им се допадне на многумина

Маркукуле - 14.02.2018

Фејсбук започна со тестирањето на “даун воут” опцијата, односно пријавување на неадекватни коментари, пишува “Tech Crunch”. Сепак, постои страв меѓу корисниците дека таа опција само му дава ветер во грб на интернет насилниците.