TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Србите јадат два вида сланина: Едниот содржи состојка која штетно влијае на здравјето

Во Центар - 05.12.2023

Кога купувате сланина, обрнете внимание на типот на сланината што ја купувате. Сланината, како и многу производи од месо, е добар извор на витамини од групата Б, кои се важни за функционирањето на клетките и помагаат да се претвори храната во ...

Листа на јадења кои според кардиолозите, опасни се и треба да се избегнуваат

Нетпрес - 05.12.2023

Знаеме дека одредени навики се страшни за здравјето на срцето. На прво место се пушењето и седечкиот начин на живот. Но, храната исто така игра важна улога во одржувањето на тој здравопт организам.

Листа на јадења кои според кардиолозите, опасни се и треба да се избегнуваат

365 - 06.12.2023

Знаеме дека одредени навики се страшни за здравјето на срцето. На прво место се пушењето и седечкиот начин на живот. Но, храната исто така игра важна улога во одржувањето на тој здравопт организам.